Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni uzet

Besplatne edukacije i radionice za poduzetnike

ivo baldasar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
13.03.2016.
u 00:15

Eedukativna manifestacija, četvrta od 30 planiranih ove godine diljem Hrvatske, u srcu Dalmacije ušla je u treću sezonu

− Napretka nema bez inovacije, zato je cilj kojim se vodimo potaknuti domaće poduzetnike na inovativna i kreativna razmišljanja omogućujući im besplatne edulativne radionice − rekao je jučer otvarajući konferenciju Poslovni uzet grada Splita glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović. Time je ta edukativna manifestacija, četvrta od 30 planiranih ove godine diljem Hrvatske, upravo u srcu Dalmacije ušla u svoju treću sezonu.

Poslovni uzlet projekt je Poslovnog dnevnika zamišljen da bude alat poduzetnicima kojim će povećati svoju konkurentnost na tržištu. Važnost velikih igrača u gospodarstvu je neosporna, kazao je Šimatović, ali to vrijedi i za malo i srednje poduzetništvo koje ima bitnu ulogu u korelaciji s njima. U ovom slučaju brojke govore tisuću riječi: 99 posto svih kompanija čine one male i srednje veličine zapošljavajući 65 posto svih radnika i godišnje stvarajući najmanje polovicu BDP-a.

Ponovno ovogodišnje gostovanje Poslovnog uzleta u Splitu uspjeh je za sebe, poručio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja pohvalio je sve projekte koji u prvi plan guraju probleme malih i srednjih poduzetnika. Splitsko-dalmatinska županija za pomoć poduzetnicima otvorila je dva specijalizirana ureda. U uredu Europe direkt se svi zainteresirani mogu besplatno informirati o fondovima EU, dok je infopunkt vrelo informacija o svim županijskim programima i mjerama.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, fondove EU i poljoprivredu Anđelko Katavić predstavio je programe kojima Splitsko-dalmatinska županija potiče gospodarstvo. Riječ je o prosječno godišnje oko 700 potpora vrijednih oko 35 milijuna kuna. •     

>> Festival u 15 gradova koji će povezati najbolje što imaju naše poduzetništvo i mediji

Komentara 1

DU
Deleted user
21:09 13.03.2016.

Ova skolovanju su vjerojatno financirana iz fondova EU. Najbolje prolaze predavaci i organizacije koje provode skolovanje, a znanje koje ce te na takvim predavanjima dobiti moze biti upitno. U Hrvatskoj se moraju prvo napraviti reforme, a onda ce biti i poslovnog uzleta. Dobri model poticanja privatnog poduztnistava mogu vidjeti u Velikoj Britaniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije