Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naj u Zagrebu

BASF Croatia predvodi listu najboljih kompanija u Zagrebu

Michael Nam
Antonio Bronić/Pixsell
28.09.2012.
u 16:00

Michael Nam: Prešli smo iz modela 'svi smo prijatelji' u 'svi smo partneri'

Dio globalnog kemijskog diva BASF-a, BASF Croatia u Hrvatskoj pod ovim nazivom posluju od 1998. premda su se prvi put pojavili još 1914. kad su njihovi predstavnici u Dalmaciji prezentirali indigo plavu boju. Kao i cijela grupacija, i hrvatska podružnica radi pod motom “mi kreiramo kemiju”, a činjenica da su dio takvog diva olakšava im hrvanje s teškim okolnostima u gospodarstvu.

>>Top 100 najboljih kompanija u Zagrebu (1.dio)

– Uspjehom tvrtke BASF Croatia smatram to što smo s našim klijentima uspjeli postići tranziciju iz poslovnog modela “svi smo mi prijatelji” u model “svi smo mi poslovni partneri”. Taj je poslovni model vrlo važan i za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo – ističe Michael Nam, direktor BASF Croatije.

Napominje da bi u Hrvatskoj željeli proširiti suradnju s domaćim tvrtkama i dalje razvijati poslovanje, no otvoreno kaže da ih, osim smanjenja opsega poslova, posebno u građevinskoj industriji, koči i klima koja nije pretjerano naklonjena stranim ulagačima, kao i nedostatak discipline u plaćanju.

– Učini li vlast dovoljno na tom području, poboljšat će cjelokupnu poslovnu klimu – kaže Nam, koji je stekao dojam da poslovni partneri izbjegavaju plaćanje čak i onda kad nisu u nemogućnosti podmiriti dug.

>>Top 100 najboljih kompanija u Zagrebu (2.dio)

Na hrvatskom je tržištu fokus BASF-a na poljoprivredi i građevini, najveći su dobavljač građevinskih kemikalija. Velik potencijal vide i u projektima obnove te održavanja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda. Za uspjeh na svim tržištima, kaže Nam, presudna su tri pokretača rasta: širenje prisutnosti, permanentno unapređivanje portfelja i – inovacije, inovacije i inovacije.

Ključne riječi

Komentara 1

ŽJ
Željezni Jo
18:00 28.09.2012.

A Kerum?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije