Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regresne mjenice

Banke pristale otpisati 50% potraživanja

Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
25.02.2019.
u 14:02

Zlatko Marić najavljuje oporavak poslovanja

Zaštitarska tvrtka Sokol Marić u vlasništvu Zlatka Marića - još jedna žrtva Agrokorova modela regresnih mjeničnih transakcija, iz faktoring poslova s Konzumom, spašena je većinom glasova svih skupina vjerovnika u postupku predstečajne nagodbe.

To znači da postupak koji je zatražen u jesen 2017. ipak ide prema happy endu pa će i nagodba brzo postati pravomoćna uz uvjet da se nitko ne odluči žaliti. 
Kad je riječ o vjerovnicima iz skupine banaka, s iznimkom Štedbanke koja je u likvidaciji te potražuje 16,5 milijuna kuna, ostale banke glasovale su za izmijenjeni plan restrukturiranja.

Kako zasad nije potvrđeno da je navedeni vjerovnik, nakon izraženog nezadovoljstva s modelom nagodbe, ‘prelomio’ svoju odluku da će se ipak žaliti, daljnja dinamika postupka trenutačno je teško predvidiva. Riječ je o jednom od ukupno 168 predstečajeva koji su bili pokrenuti 2017. A dio njih se tiče dužnika koji su zaglibili u dugovima zbog kraha koncerna Agrokor. Sokol Mariću je to donijelo smanjenje prihoda kao posljedicu aktiviranja Zakona o postupku izvanredne uprave, gubitak ključnih ugovora i povećanje financijskih obveza. Nakon godinu i pol poslovanja u režimu ograničenja, ali pod zaštitom od ovrha, banke su pristale otpisati 50% svojih potraživanja za odobrene kredite Sokol Mariću. Veliki otpis tiče se Raiffeisenbanke, jer će kao najveći vjerovnik naplatiti nešto više od 28 milijuna kuna od ukupnog duga od 49 milijuna.

>>Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, panel pitajte Vladu


 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:18 25.02.2019.

firma u banani, on u ferariju a racuni puni....ko je tu lud

Avatar neidemdalje
neidemdalje
17:09 25.02.2019.

zar će mu ostaviti svu njegovu imovinu ... pa ona vrijedi više nego firma...

NE
neboiznadzagreba
17:24 25.02.2019.

O, sad nema onog "dug je dug"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije