Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napuštaju poslovnice

Banke ciljanim marketingom pokušavaju zadržati tržišni udio

JPMorgan
Foto: Reuters/PIXSELL
08.02.2019.
u 13:12

Problem je što se korelacija između kapaciteta ulaganja u oglašavanje i zadržavanja tržišta počela smanjivati, a banke sve više investiraju u razvijanje digitalnih kanala i alata kojima bi privukli klijente

S obzirom na trendove prema kojima se sve manje bankarskog poslovanja odvija po poslovnicama, banke će tržišni udio morati zadržavati na druge načine: prema McKinseyevoj studiji pokušavaju to povećavanjem ulaganja u ciljani marketing.

Tako je JPMorgan Chase & Co, najveća američka banka po imovini, u 2018. izdatak za reklame povećala 13 posto, na 3,3 milijarde dolara. No, problem je što se korelacija između kapaciteta ulaganja u oglašavanje i zadržavanja tržišta počela smanjivati, a banke sve više investiraju u razvijanje digitalnih kanala i alata kojima bi privukli klijente te u kampanje koje populariziraju te aplikacije.

Ciljani marketing i znanje o njemu pritom su bolji adut od količine novca koja im je na raspolaganju pa se sve više eksperimentira s novim načinima oglašavanja: umjesto plaćanja oglasa u Wall Street Journalu ili na Super Bowlu, preispituju mogu li pronaći put da dobiju isti doseg za manje troška.

Istodobno je udio klijenata koji žele obavljati transakcije u poslovnicama pao s 38 posto u 2016. na 26 posto u 2018., a poslovnice su, prema McKinseyevoj studiji, i dalje kanal koji pruža priliku za osvajanje tržišta. Usto, snaga brenda usko je povezana s udjelom depozita klijenata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije