Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Banke ciljanim marketingom pokušavaju zadržati tržišni udio

Problem je što se korelacija između kapaciteta ulaganja u oglašavanje i zadržavanja tržišta počela smanjivati, a banke sve više investiraju u razvijanje digitalnih kanala i alata kojima bi privukli klijente
08. veljače 2019. u 13:12 0 komentara 146 prikaza
JPMorgan
Foto: Reuters/PIXSELL

S obzirom na trendove prema kojima se sve manje bankarskog poslovanja odvija po poslovnicama, banke će tržišni udio morati zadržavati na druge načine: prema McKinseyevoj studiji pokušavaju to povećavanjem ulaganja u ciljani marketing.

OTP banka Mobiasbanca OTP grupa širi poslovanje i ulazi na moldavsko tržište

Tako je JPMorgan Chase & Co, najveća američka banka po imovini, u 2018. izdatak za reklame povećala 13 posto, na 3,3 milijarde dolara. No, problem je što se korelacija između kapaciteta ulaganja u oglašavanje i zadržavanja tržišta počela smanjivati, a banke sve više investiraju u razvijanje digitalnih kanala i alata kojima bi privukli klijente te u kampanje koje populariziraju te aplikacije.

Ciljani marketing i znanje o njemu pritom su bolji adut od količine novca koja im je na raspolaganju pa se sve više eksperimentira s novim načinima oglašavanja: umjesto plaćanja oglasa u Wall Street Journalu ili na Super Bowlu, preispituju mogu li pronaći put da dobiju isti doseg za manje troška.

Novčanik i novac održivo bankarstvo Kad im svrha bude ispred profita, i moćne će banke popravljati svijet

Istodobno je udio klijenata koji žele obavljati transakcije u poslovnicama pao s 38 posto u 2016. na 26 posto u 2018., a poslovnice su, prema McKinseyevoj studiji, i dalje kanal koji pruža priliku za osvajanje tržišta. Usto, snaga brenda usko je povezana s udjelom depozita klijenata.

Krčki pršut
Da, domaće je!
Za proslave i posebne prilike birajte hrvatske suhomesnate delikate

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.