Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Bank of America zamrznula zapljenje i provjerava papirologiju

Odvjetnici u najmanje šest država istražuju tvrdnje da su zajmodavci i pružatelji servisa banaka koristili "prečice" da bi ubrzali pljenidbe
02. listopada 2010. u 13:10 2 komentara 1 prikaza
papiri
Foto: Ilustracija

Bank of America, najveća banka u SAD-u po visini imovine i depozita, odgodila je zapljene, nakon što je federalni regulator zatražio reviziju, jer su kreditori možda predali neispravne dokumente vezane uz vlasništvo nad nekretninama.

- Banka će istražiti sve izjave pod prisegom u slučajevima koji još nisu otišli na sud u 23 države u kojima sudovi imaju nadležnost nad zapljenom nekretnina - izjavio je za Bloomberg Danu Frahm, glasnogovornik banke.

Procjenjuje da će se proučavati deseci tisuća dokumenata, a proces će trajati od nekoliko dana do nekoliko tjedana. Sudski dokumenti pokazuju da su zaposlenici JPMorgana i Ally Financiala možda predali izjave pod prisegom, bez provjere njihove autentičnosti. Federalni zastupnici i državni dužnosnici smatraju da je takva praksa mogla dovesti do prijevara. Iz JPMorgana najavljuju da će zatražiti od sudaca da odgode rješenja o pljenidbi, dok su iz Allyja izjavili sa je njihova podružnica za nekretnine zaustavila ovrhe. Max Gardner, odvjetnik koji zastupa dužnika, ističe da je opseg problema golem, kad je u pitanju praksa pružanja nepravilnih usluga od strane banaka. Odvjetnici u najmanje šest država istražuju tvrdnje da su zajmodavci i pružatelji servisa banaka koristili "prečice" da bi ubrzali pljenidbe.

Zapljene kuća u Connecticutu trebale bi se zamrznuti na 60 dana, zbog "defektne" dokumentacije. JP Morgan morat će dokazati da su njihove pljenidbe legalne, a u slučaju da to ne uspiju, stopirati ovrhe. Kreditori su oduzeli rekordnih  95.364 kuća u kolovozu i izdali rješenja o ovrsi za još 338.836 nekretnina, odnosno jednu kuću na svako 381 domaćinstvo u SAD-u.

Umjetna oplodnja
PROMO
Umjetna oplodnja: Deset pitanja i odgovora za parove koji žele bebu

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Javna je tajna da tajna društva kreirju periodične krize s ciljem osiromašenja većine pučanstva i oduzimanjem njihovih nekretnina, pretvarajući ih u beskućnike.

  • -obrisani-:

    Postenog li kapitalizma...po mjeri malog covjeka... Svi samo gledaju kako da te ostete, kako da te upropaste...radis kao konj...i na kraju fuj pik ne vazi...naravno da ce se svaka kriza prvo odraziti na najslabijima, a oni su i najnezasticeniji. Dolaze teska vremena...