Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoze

Bajs: Uskrs će biti dobar, veća je enigma kako napuniti svibanj

\'03.02.2011., Prisavlje 14, Zagreb - Damir Bajs, ministar turizma.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL \'
Boris Sćitar/PIXSELL
20.03.2011.
u 20:32

Uskrsšnji me posjet ne zabrinjava. Dobro se puni i glavna sezona. A za svibanj smo pojačali i promidžbeni budžet, kaže ministar Bajs

Bit će više gostiju nego lani, a koliko više, ovisit će o lijepom vremenu. Tako na pitanje koliko se turista može očekivati na početkustartu ovogodišnje turističke sezone, za Uskrs, odgovara većina hotelijera i domaćina u kampovima duž obale. SadašnjimTrenutnim su bukingom zadovoljni, a u nekim hotelskim kućama Istre očekivani plus uskršnjih gostiju zasad zaokružuju na pet posto.

Čelni čovjek Maistre Kristijan Šustar, pak, ne isključuje ni scenarij dvoznamenkastogdvocifrenog rasta uskrsnogšnjesb posjetate prema u odnosu na lani. A Sergio Stojnić iz porečke Plave lagune kaže da mnogi Talijani tradicionalno za Uskrs dolaze u Istru. u većem broju.

I ministar turizma Damir Bajs smatra da će ta brojka ove godine biti premašena bačena za nekoliko tisuća novih gostiju.

- Bit će dobro i uskrsnišnja me posjet ne zabrinjava. Dobro se puni i glavna sezona. Koncentriramo napore da se napuni izvansezona, posebno svibanj, koji se čini najproblematičnijim. Za taj smo mjesec osmislili ciljane mjere i pojačali promidžbeni budžet, a dali smo nalog i direktorima HTZ-a u svijetu da pojačano animiraju partnere - veli Bajs.

Ključne riječi

Komentara 3

MU
mala ulica
22:06 23.03.2011.

Večernji list laku noć i miran san vam želim.

ŠE
šestnapet
21:00 20.03.2011.

BAJS NE DRIPAJ KAK NAPUNITI JA CU TI RECI NEK HDZovci VRATE STO SU POKRALI I JOS BUS U MINUSU A JA TI BUM DAL 100 KUNA DA SE POKRIJES

MU
mala ulica
01:46 23.03.2011.

Bit će više gostiju nego lani, a koliko više, ovisit će o lijepom vremenu. Lipi moji turistički radnici na moru. Ču vam kušeljati po vaški. Niste niš kapili ni pripremili ko vam delo ovisi o vrimenu. A pitam se štoo je ovaj Mr.Bajs učinio da nam aerodromi (zračne luke) pucaju od dolazaka gostiju, da nam asortiman originalnih suvenira preplavljuje Hrvatsku a ne da svaka riva izgleda kao kineski vašar, itd, itd....itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije