Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Verona

Badelovi Korlat Syrah i Sauvignon Daruvar među najboljima u Veroni

korlat
Arhiva Vl-a
08.04.2011.
u 14:40

Na jednom od najselektivnijih i najrigoroznijih ocjenjivanja vina u svijetu, Vinitaly 2011 u Veroni, Badelovo vino Korlat Syrah berba 2007. u konkurenciji od više od 3700 uzoraka osvojilo je jednu od 16 velikih zlatnih medalja.

Dugogodišnja pažnja Badela 1862 usmjerena prema vinima ponovno se pokazuje kao izniman poslovni potez. Na 19. svjetskom ocjenjivanju – International Wine Competition – VINITALY 2011., koje je održano u Veroni, Badelovo vino Korlat Syrah berbe 2007. osvojilo je veliku zlatnu medalju, a Sauvignon Daruvar berbe 2009. zlatnu medalju. Vina Korlat Merlot berbe 2007. i Korlat Cabernet Sauvignon berbe 2007 osvojila su pak specijalna priznanja, priopćili su iz Badela.

Osvojene medalje, tvrde, imaju i dodatnu vrijednost jer je Vinitaly jedno od najselektivnijih i najrigoroznijih na svijetu, te dodjeljuje samo po jednu veliku zlatnu, zlatnu, srebrnu i brončanu medalju za svaku kategoriju vina koja se ocjenjuje, a sva ostala vina koja osvoje dovoljan broj bodova dobivaju priznanje. 20 najbolje ocijenjenih vina u određenoj kategoriji dodatno se ocjenjuju i to kod tri različite ocjenjivačke komisije te vina koja tada budu najbolje ocijenjena dobivaju veliku zlatnu, zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.

Ocjenjivanje je održano pod pokroviteljstvom OIV-a (Međunarodnog ureda za vino i lozu) i the Union Internationale des Oenologues (Međunarodnog udruženja enologa).

Od 3720 boca od 1000 različitih proizvođača vina iz 30 zemalja svijeta prijavljenih na ovo ocjenjivanje, koje se održava pod pokroviteljstvom OIV-a i The Union Internationale des Oenologues, samo njih 71 dobiva medalju, svako u svojoj kategoriji. Ukupno je dodijeljeno 16 velikih zlatnih medalja, 17 zlatnih, 19 srebrnih i 18 brončanih medalja.

Vina Korlat, kažu u Badelu, svoju su promociju doživjela prije tri mjeseca i već su osvojila svoju drugu (i to međunarodnu) nagradu. Položaj Korlat sa 103 ha novozasađenih vinograda nalazi se blizu Benkovca, vinogradi su zasađeni na "osvojenim" kamenim terenima krša i makije. Loza raste iz bijelog šljunka koji čuva vlagu u dubini, a odbija sunčeve zrake na grozd i pojačano ga zagrijava. To daje posebna vina s više od 14% volumnog alkohola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije