Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupili ga od Rusa

Austrijska grupacija Andritz preuzela slavonskobrodsku tvrtku Đuro Đaković TEP

Slavonski Brod: Tvrtka Đuro Đaković TEP u velikim problemima zbog sankcija Rusiji
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
03.11.2022.
u 15:27

Kako ističu iz austrijske kompanije, akvizicijom hrvatske tvrtke s 870 zaposlenih koja posluje na lokacijama u Slavonskom Brodu i Lužanima i ostvaruje oko 60 milijuna eura prometa godišnje, dodatno će ojačati tržišnu poziciju u proizvodnji opreme za obnovljive izvore energije.

Austrijska tehnološka grupacija Andritz kupila je slavonskobrodsku tvrtku Đuro Đaković TEP, objavljeno je na službenim stranicama grupacije.

Đuro Đaković TEP je poduzeće sa stogodišnjom tradicijom proizvodnje kotlovskih postrojenja za sve vrste goriva i sa najzahtjevnijim parametrima. Danas su europski lider u proizvodnji tlačnih dijelova i opreme kotlova te regionalni lider u projektiranju i proizvodnji kotlovskih postrojenja, energetskih otoka i elektrana zasnovanih na izgaranju drvene biomase.

Kako ističu iz austrijske kompanije, akvizicijom hrvatske tvrtke s 870 zaposlenih koja posluje na lokacijama u Slavonskom Brodu i Lužanima i ostvaruje oko 60 milijuna eura prometa godišnje, dodatno će ojačati tržišnu poziciju u proizvodnji opreme za obnovljive izvore energije.

Usto, povećat će kapacitet i kvalitetu proizvodnje tlačnih dijelova i pomoćne opreme za kotlove.

17.03.2022., Slavonski Brod - Tvrtka Djuro Djakovic Termoenergetska postrojenja d.o.o., koja je u vlasnistvu ruske kompanije, zbog sankcija prema Rusiji nasla se gotovo pred slomom. Ako se ubrzo ne pronadje rjesenje prijeti joj prestanak poslovanja i otkazi za gotovo tisucu zaposlenika. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Podsjetimo, proteklih je godina ĐĐ TEP bio u vlasništvu ruskog Nordenergogruppa, zbog čega su se u ožujku ove godine našli pod sankcijama i blokadom. Ministarstvo financija uspjelo je pronaći model kojim je slavonskobrodskoj tvrtki omogućen nesmetan nastavak poslovanja odvojeno od njezina ruskog vlasnika, ali se zbog pitanja sankcija nametnulo vlasničko restrukturiranje.

Kako doznajemo, transakciju kojom je ĐĐ TEP prodan Austrijancima do kraja ove godine trebala bi odobriti i Europska komisija.

Komentara 4

JU
JureBoban
18:53 05.11.2022.

Prekrasno!! Rba, zadruge, štedionice, strabag.... zna se, za Austriju

AT
atlantisind
15:50 03.11.2022.

Sve sto vrijedi u rukama je stranaca a narodu je ostalo da bude rob stranih kompanija .Oni izvlace profit iz zemlje dok narod kopapo smecu za komad kruha.To govori koliko smo napredovali hocu reci unazad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije