Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rast od 6,6 posto

Atlantic Grupa ostvarila prihod od prodaje od 2,34 milijarde kuna

'11.05.2012., Zagreb - Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i vlasnik Atlantic grupe.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
30.07.2012.
u 13:55

Rastu prihoda od prodaje Atlantic Grupe u prvom polugodištu najviše su doprinijeli strateško poslovno područje zdravlje i njega koje je imalo stopu rasta od 14, 6 posto i delikatesni namazi sa 12, 4 posto rasta u odnosu na prošlu godinu.

Atlantic Grupa ostvarila je u prvoj polovici 2012. prihod od prodaje od 2,34 milijarde kuna, što je rast od 6,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćili su iz te tvrtke.

Rastu prihoda od prodaje Atlantic Grupe u prvom polugodištu doprinijela su sva strateška poslovna područja. Strateško poslovno područje zdravlje i njega imalo je stopu rasta od 14,6 posto , kava 12,3 posto i delikatesni namazi 12,4 posto u odnosu na prošlu godinu.

– Fokusom na sinergijske potencijale i organski rast Atlantic Grupa u prvoj polovici 2012. godine ostvarila je rast prihoda od prodaje i rast operativne dobiti. Iznimno smo zadovoljni rezultatima koji svjedoče o uspješnosti integracijskih aktivnosti tijekom 2011. i u prvoj polovici ove godine jer potvrđuju opravdanost investicije u Drogu Kolinsku. Unatoč složenoj makroekonomskoj situaciji, uprava i djelatnici Atlantic Grupe nastavljaju s usmjerenošću na rast poslovanja kroz aktivno upravljanje brendovima i inovacije, optimizaciju troškova, upravljanje rizicima i ispunjavanje financijskih obaveza, čime je Atlantic Grupa na dobrom putu ostvarenja najavljenih očekivanja za 2012. godinu – kazao je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic Grupe.

– Hrvatsko tržište najveće je pojedinačno tržište Atlantic Grupe s udjelom u ukupnoj prodaji od 26,6 posto, a slijede tržište Srbije sa 24,6 posto, Slovenija sa 12,3 posto, BiH sa 7,9 posto, ostala regionalna tržišta sa 6,1 posto te ključna zapadnoeuropska tržišta sa 8,6 posto – navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
sttipe
15:30 30.07.2012.

šoferi im voze i po 15 sati,zalomi se i više..kad ne voze-tovare,za sutra..policijot je javno prizna da poneke firme nesmi zaustavljat ni kontrolirat.."naredba odozgo".. kad pola naroda nema posla,umisto da se radno vrime skrati na pola,ili na 3 kvarta,"rješenje je povećanje radnog vrimena"..pa dolazi još nezaposlenih..pa tako opet,u krug..a kad 2 rade po 12 sati ukrala su radno misto trećem..a država je tu isto podosta oštećena..država žmiri..nije joj do para..podignit će se pdv..sve bitnije firme u rh rade po ovom postulatu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije