Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovački centar

Arena Centar dobio uporabnu dozvolu, otvara se 5. studenoga

arena1
arhiva vl
11.10.2010.
u 11:50

TriGranitov projekt vrijedan je 244 milijuna eura i prostire se na 175.000 metara četvornih bruto razvijene površine.

Arena Centar, trgovačko-zabavni centar uz Arenu Zagreb, dobio je uporabnu dozvolu mjesec dana prije otvorenja zakazanog za 5. studenoga 2010. Taj je TriGranitov projekt vrijedan 244 milijuna eura. Stručno povjerenstvo obavilo je tehnički pregled na svim zajedničkim prostorima unutar centra i potvrdilo svu tehničku ispravnost Arena Centra koji se prostire na 175,000 četvornih metara bruto razvijene površine s ukupnom površinom za iznajmljivanje od oko 60,000 kvadratnih metara, navodi se u TriGranitovu priopćenju. S uporabnom dozvolom Arena Centar dobio je sve potrebne dozvole za otvaranje.

– Iznimno smo zadovoljni s građevinskim radovima te ponosni na dobivanje uporabne dozvole nekoliko tjedana prije očekivanog roka. Od samog početka gradnje u srpnju prošle godine ukupno 2500 radnika, koliko ih je bilo angažirano, naporno je radilo kako bi se ispoštovali svi rokovi. Trud svih uključenih doveo je do toga da se u gradnji napredovalo čak 15 dana prije postavljenih rokova. Veselimo se otvorenju Arena Centra 5. studenoga ove godine – izjavio je Vlaho Kojaković, direktor TriGranita u Hrvatskoj.

Gradnja Arena Centar počela je 21. srpnja 2009. Glavni izvođač radova je MI Grupa koju čine hrvatske građevinske tvrtke Mucić & Co., Međimurje graditeljstvo i Tromont. Stručni nadzor nad radovima obavljao je IGH-ov tim, a koordinirao TriGranitov stručni tim.

Komentara 9

JA
Jazuji
12:28 11.10.2010.

Možda i jedini svijetli primjer Hrvatske građevinske industrije, sve ostalo je okaljano kojekavim aferama i protestima....

DU
Deleted user
12:28 11.10.2010.

rijetka svijetla točka u mračnom tunelu.

FR
frajercic
14:50 11.10.2010.

predvidjam rok trajanja centra 12mjeseci... ako nije westgate toliko izdrzao, nece ni arena. curke studentice, samo naprijed, plaća od 2700kn osigurana do iduceg ljeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije