Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
započeli radovi

Aquapark Dalmacija u Dugopolju očekuje dnevno 5000 posjetitelja

aquapark,portal (1)
Foto: Maragritum
1/3
29.05.2013.
u 15:10

Prvi vodeni park u Hrvatskoj imat će 14 tobogana od kojih će najveći biti visok 12 metara, bazene, rijeku, poseban sustav za grijanje vode i brojne ugostiteljske sadržaje

Započeli su radovi na prvom Aquaparku u Hrvatskoj, kojega u Dugopolju na 12.000 četvornih metara gradi Primatum fond iz Luxemburga i njihova tvrtka Maragritum, čiji su najveći dioničari mađarski poduzetnici pa iza projekta, koji u prvoj fazi košta 220 milijuna kuna, i iznosi 80 posto ukupne investicije, stoji Mađarska razvojna banka, odnosno mađarska Vlada. 

- Sretni smo jer je ovaj projekt konačno krenuo u realizaciju, a još smo sretniji kad znamo kako je danas malo stranih investicija u Hrvatskoj. Na ovom projektu radimo već nekoliko godina, a donijet će 130 novih radnih mjesta samo u parku, a sigurno će ih biti još u pratećim sadržajima – rekao je Zlatko Ževrnja, načelnik Općine Dugopolje.

Napomenuo je kako se 130 radnih mjesta odnosi na turističku sezonu, dok će ih izvan sezone raditi 70-ak. Prvi vodeni park u Hrvatskoj imat će 14 tobogana od kojih će najveći biti visok 12 metara, bazene, rijeku, poseban sustav za grijanje vode i brojne ugostiteljske sadržaje. Investitor je dobio sve potrebne dozvole, a buduće vodeno carstvo grijat će se plinom, odnosno bit će spojen na LNG terminal u Dugopolju. Zahvaljujući iznimnom položaju, nedaleko od naplatnih kućica na autocesti, blizini Splita I povezanosti s ostalim dijelovima regije, investitori očekuju da će Aquapark imati 5000 posjetitelja dnevno.  

Aquapark bi trebao biti otvoren u svibnju 2014. godine pa bi za sljedeću turističku sezonu Dalmacija svojim gostima ponudila još jednu atrakciju.

>>Mogli su graditi poslovnu zonu ili centre, ali odlučili su se za zabavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije