Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Aquaestil opremao čak i Hilton u Dohi

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
23.11.2015.
u 13:20

Nova proizvodna hala, vrijedna osam milijuna kuna, otvorena je u Ozlju

Ozaljska tvrtka Aquaestil, jedan od najvećih hrvatskih proizvođača kupaonske opreme, uredila je novu proizvodnu halu u ozaljskoj poslovnoj zoni, površine čak dvije tisuće četvornih metara i vrijednu osam milijuna kuna, zbog nužnog proširenja proizvodnje. Tržište je, naime, “gladno” za kompozitnim materijalom, na tržištu poznatom pod nazivom “astone”.

Poslovi diljem svijeta

Drugim riječima, imaju velike narudžbe za materijal od kojeg se rade pultovi za banke, hotele, aerodrome, razni šankovi ili površine u kupaonicama u koje su ugrađuju umivaonici, ali i velike samostojeće kade koje su sada vrlo popularne na domaćem, a još više stranom tržištu. Naime, osnovni impuls za dogradnju pogona za proizvodnju specijalnog “solid surface” materijala, odnosno “astone” materijala došao je od partnera iz Nizozemske s kojim proizvode plasiraju na svjetsko tržište. Osim osam milijuna kuna uloženog u halu, još polovinu tog iznosa tvrtka ulaže u kupnju najmodernijih strojeva.

– I do sada smo, već nekoliko godina, u proizvodnji imali taj kompozitni materijal i proizvodili smo ga oko 30 tona mjesečno, a sada ćemo, s većom halom i više strojeva i s do 30-ak novih djelatnika, to udvostručiti i moći ćemo mjesečno proizvesti i do 60 tona materijala – kazao je Stjepan Basar koji je, uz Borisa Ferkulu, suvlasnik tvrtke. Tvrtka čak 85 posto svojih proizvoda izvozi, a u Ozlju radi više od stotinu djelatnika.

– Uz prodaju kupaonske opreme po trgovinama diljem Hrvatske radimo neke manje poslove u Hrvatskoj, od opremanja studentskog centra u Zagrebu, nekih bolnica, hotela, a s partnerima smo kandidirali i za opremanje novog aerodroma u Zagrebu. No, najviše posla imamo izvan Hrvatske, po čitavom svijetu. Uz pomoć distributera iz Njemačke opremali smo i hotel Hilton u Dohi u Kataru. Za njih smo radili posebne kade i samostojeće umivaonike od iznimno kvalitetnog materijala i tako uredili više od 200 kupaonica. Naši su dizajneri osmislili poseban, jedinstven izgled kada i umivaonika prilagođenog njihovu podneblju i naručitelju se svidjelo – dodao je Basar. Opremali su i najveći švedski hotel u Gőteburgu sa 1500 soba te brojne druge hotele i turističke objekte, a njihova je kupaonska oprema ugrađena i u brojne kruzere. Naime, poslovni partneri iz Njemačke, Nizozemske i Italije prepoznali su kvalitetu rada ozaljske tvrtke, pa suradnja raste, a ti su im poslovni partneri zaslužni za brojne međunarodne ugovore kamo izvoze svoje proizvode pod poznatim svjetskim brendovima ili pod svojim imenom.

Rasli i u izvozu

Lani su otvorili pogon u Generalskom Stolu, u prostorima Pamučne industrije, gdje je zaposleno 20 ljudi, a uređenje je stajalo pet milijuna kuna.

– Odustali smo od bitke s dalekoistočnom konkurencijom u najjeftinijem segmentu. Naša je snaga u tome što proizvodimo opremu izvanstandardnih mjera, iznimne kvalitete. Radimo najzahtjevnije i inovativne programe, po mjeri naručitelja – kazao je tada Boris Ferkula, suvlasnik Aquaestila, sretan jer je tvrtka rasla i u krizi, zahvaljujući izvozu

>> Obnovili pogon za pet milijuna kuna i zaposlili 20 radnika

Ključne riječi

Komentara 1

AN
anajed
20:17 23.11.2015.

Bravo naši. Samo tako naprijed. Bolji smo i pametniji od mnogih zapadnjaka. Daj nam bože sloge i podrške hrvatskim poslodavcima. I moja kupatila su opremljena nasom hrvatskom najboljom opremom na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije