Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AmCham

Američkim ulagačima zanimljivi hrvatski turizam i energetika

dubrovnik
Grgo Jelavić/PIXSELL
01.02.2011.
u 11:50

Administrativne prepreke, korupcija, porezni sustav, neodgovornost u javnom sektoru i nezaštićenost malih i srednjih poduzetnika, glavni su problemi za ulagače u Hrvatsku, istakli su danas u AmChamu

Amerikanci su zainteresirani za ulaganja u hrvatski turizam i energetiku, ali ih i dalje muče administrativne prepreke, korupcija, porezni sustav, neodgovornost u javnom sektoru i nezaštićenost malih i srednjih poduzetnika, istakli su danas u Zagrebu čelnici Američke gospodarske komore u Hrvatskoj AmCham Croatia. Da bi privukla strane i domaće investicije, ističu u AmChamu, Hrvatska bi što prije, kao što su to učinile zemlje u okruženju, trebala smanjiti parafiskalne nameta, kojih je trenutačno 240.

- Veliki američki fondovi trenutačno realiziraju dva velika turistička projekta, ali nemam odobrenje da kažem o čemu se točno radi - kazala je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmChama Hrvatska.

Doko Jelušić je kazala da postoji potreba za dugoročnu turističku strategiju usmjerenu na Zagreb kao pokretača poslovnog turizma. AmCham planira u ovoj godini izraditi prijedlog razvoja grada Dubrovnika kao važnog hrvatskog turističkog središta.

Čelnici AmChama najavili su da će u travnju ove godine obilježiti 15. obljetnicu pogibije američkog državnog tajnika Ronalda Browna u Dubrovniku.

- Komemoracija za američku delegaciju bit će skup potencijalnih ulagača u Hrvatsku - kazala je Andrea Doko Jelušić.

Komentara 38

KR
krilnik2
18:02 01.02.2011.

DoktorAmer je napisao/la: Dobro je biti na americkoj strani, to bar nije tesko skuziti. /**************************************/ Da, kao Ho Chi Min, Marcos, Noriega, Galtiery, Bin Laden, Milosevic, Sadam Hussein, Castro,... a sada i Mubarak!

OB
-obrisani-
12:09 01.02.2011.

Kako bi ja mogao ulozit u AMERIKU zna li itko??????

OB
-obrisani-
13:08 01.02.2011.

. Amerikanci su zainteresirani za ulaganja u hrvatski turizam i energetiku, ali ih i.... --------------------- ONI SU ZAINTERESOVANI SAMO ZA PARE I OSOBNU DOBIT, KORIST KOJU MOGU IZVICI IZ RH i ne pisite vise gluposti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije