Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Američki osiguravatelj AIG uštedjet će 20 milijuna dolara na bonusima

aig-novi
AFP
03.02.2010.
u 09:06

Unatoč problemima u kojima se našao, a i značajnim iznosima koje mu je država uplatila za pomoć, AIG planira isplatiti bonuse svojim sadašnjim i bivšim zaposlenicima ali 'dobrovoljno' umanjene.

Američki osiguravatelj AIG planira još jedan krug isplate bonusa u ukupnom iznosu od 100 milijuna dolara za svoje bivše i sadašnje zaposlenike. Isplate bonusa trebale bi krenuti još ovaj tjedan za zaposlenike AIG Financijski proizvodi, koji su pristali na isplatu smanjenih iznosa bonusa. Naime, nakon što je javnost burno reagirala na prošlogodišnju isplatu bonusa, AIG je zatražio zaposlenike da dobrovoljno smanje očekivani iznos bonusa. Prvotno je bilo planirano da se bonusi isplaćuju u ožujku.

Da će bonusi stvarno biti umanjeni, potvrdio je u utorak glasnogovornik AIG-a Mark Herr, dodavši kako je čak 97 posto aktivnih, ali i bivših zaposlenika pristalo na smanjene bonuse. Ukupno će, zahvaljujući tome, smanjenja iznositi oko 20 milijuna dolara.

- Vjerujemo da će nam taj iznos pomoći da te probleme stavimo iza nas – rekao je Herr.

Zaposlenici Financijskih proizvoda potpisali su ugovore o osiguranju budući da je vrijednost imovine tvrtke dramatično pala i kompaniju dovela gotovo do kolapsa. U AIG-u objašnjavaju kako su bonusi za ove zaposlenike neophodni kako bi oni radili s motivacijom i spasili tvrtku od problema u kojima se našla.

Naime, AIG je za bonuse u prosincu 2008. godine isplatio 69 milijuna dolara, 168 milijuna dolara u ožujku 2009., dok je za ožujak ove godine planirana isplata nevjerojatnih 198 milijuna dolara. Od glavnog čovjeka za isplatu novca u Ministarstvu financija Kennetha Feinberga AIG je zatražio da nadgleda isplatu bonusa kako bi umanjili burne reakcije javnosti. Feinberg im je preporučio da ne isplate svih 198 milijuna dolara odjednom, no još nije rekao koliko bi ovaj osiguravatelj morao umanjiti isplate.

 

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
21:07 03.02.2010.

google .... . America is broke, and needs its old friends

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije