Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bar-Boljare

Aktor-HCH: Početak gradnje autoceste ovisi o bankama

autocesta, gradnja
Arhiv VL
09.03.2010.
u 08:02

- Početak gradnje ovisit će o spremnosti multilateralnih financijskih institucija i banaka, poput EBRD-a i EIB-a, da financiraju taj projkat, kazao je Janis Lafas, glavni projektant grčke kompanije.

Dobli smo službeni vladin poziv za pregovore oko gradnje autoceste Bar-Boljare, priopćili su predstavnici grčko-izraelskog konzorcija Aktor-HCH za RTCG, a prenosi portal seebiz.

- Početak gradnje ovisit će o spremnosti multilateralnih financijskih institucija i banaka, poput EBRD-a i EIB-a, da financiraju taj projkat, kazao je Janis Lafas, glavni projektant grčke kompanije.

Iz vlade je najavljeno da bi, nakon diskvalifikacije Konstruktora, grčki Aktor mogao biti u igri za gradnju ako spusti cijenu. U pozivu Grcima i Izraelcima precizno je naveden i rok od četiri tjedna za okončanje pregovora.

Grčko-izraelski konzorcij je za autocestu ponudio cijenu od 3,92 milijardi eura uz sudjelovanje države od 2,78 milijardi eura, dok je za dionicu od Podgorice do Mateševa ponuđeno 1,2 milijardi, od čega bi država sudjelovala sa 845 milijuna eura.

Komentara 3

Avatar Jorge
Jorge
18:46 09.03.2010.

Bit će zanimljivo vidjeti kakve će garancije dati crnogorska vlada.

OB
-obrisani-
20:37 09.03.2010.

Bit će zanimljivo ako prvih 5 građevinaca u crobexu10 ne budu imali posla dovoljno ove godine. ZSE rise

BR
brle
00:30 11.03.2010.

ja bih prije rekao da se balkanska braca nisu dogovorila o visini \"pinke\" ispod stola, dok grcki i izraelski muljatori, znajuci za taj crnogorski uvjet, su i dali tako vecu cijenu, da se svi mogu namiriti, a oni puno vise zaraditi. jadni crnogorci kad im se zavrsi cesta. mogla bi im biti prva i posljednja za slijedecih sto godina dok ovo ne otplate. cinjenica jest da ovi grci pricaju o sudjelovanju grcke vlade u financiranju radova, za izraelce se ne brinem, ali sto zaista nasa vlada cini u svemu tome. nisam pobornik lopina poput ovog zderica, i radica,a bacalo se netransparentnije novac za gradnje naseg autoputa, pa koliko slupamo u brodogradilista i kojekakve gubitase, pa mozemo i ovo pomoci, ali sa maksimalnom kontrolom prihoda i trosenja da lova ne ispari prije nego se vrati. ali tko da u lopovskoj drzavi vise kome vjeruje i imamo sto imamo. ipak je to preveliki novac da bi ga se drzava poput nase odrekla. drugo je pitanje zasto porezni obveznici ove zemlje nebi od toga imali koristi,ali zar je drzava toliko glupa da ne zna kontrolirati kud ide toliki novac. treba samo svoje tajkune malo pritegnuti..... ali kako kad su svi umrezeni do grla u lopovluke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije