Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obonjan rivijera

Ako Šibenik ne prihvati ponudu Sunčanog Hvara, slijedi arbitraža

'otok Obonjan'
''
24.08.2010.
u 17:35

Sunčani Hvar traži povrat uloženih 9,4 milijuna kuna i kamate u iznosu od 537 tisuća kuna, a isplata može ići u dvije rate

Nakon dvije godine čekanja da Grad Šibenik riješi upis građenja na cijelom otoku Obonjanu, kojim bi Sunčani Hvar (SH) mogao realizirati svoj projekt Obonjan rivijera, to hvarsko poduzeće cijeli bi spor sa Šibenikom moglo rješavati arbitražom. Naime, kako je Općinski sud u Šibeniku odbio upisati pravo građenja na određenim parcelama u središnjem dijelu otoka, onemogućena je realizacija projekta pa je SH, nakon dopisa upozorenja, 27. kolovoza 2009. raskinuo Ugovor o realizaciji projekta Obonjan rivijera, priopćila je ta tvrtka na Zagrebačkoj burzi. Ove godine 22. travnja SH je gradskim vlastima Šibenika ponudio mogućnost mirnog riješenja spora – tako da Grad Šibenik kroz dvije godine vrati samo uložena sredstva, uz odricanje od izgubljene dobiti, na koju po ugovoru SH ima pravo, tvrde u toj tvrtki.

– Tražimo povrat uloženih 9,4 mil. kuna i kamate od 537 tisuća kuna. Od 9,4 mil. kuna, pet milijuna je prema ugovoru uplaćeno izravno u proračun Šibenika, a 900 tisuća kuna nominalna je vrijednost dionica Obonjan rivijere, čijim preuzimanjem Šibenik ulazi u posjed otoka Obonjana. Preostali dio iskorišten je za podmirenje obveza iz ugovora, prvenstveno za plaćanje honorara konzultantima Grada Šibenika te za podmirenje operativnih troškova – poručuju iz SH. Prema prijedlogu mirnog rješenja spora SH predviđa da se 9,4 mil. kuna plus kamate isplati kroz dvije rate, prvih pet mil. kuna isplatilo bi se odmah, a ostatak za 12 mjeseci. Ako Šibenik na to ne pristaje, SH će tražiti prava putem arbitraže, ali i naknadu za izgubljenu dobit.

Komentara 2

VI
Vito
07:42 25.08.2010.

Tko su vlasnici SH i od kuda im novac za takav posao?

PL
pluki
18:11 25.08.2010.

Što to znači \"dolazi u posijed otoka Obonjana\" kako netko može doči u posjed nekog otoka kad su otoci državni teritorij RH??? Ili je vjerojatno ovaj članak napisao neki priučeni novinarčić koji nema pojima što piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije