Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaja

AIG pred zaključenjem 35,5 mlrd. dolara vrijednog azijskog ugovora

aig-novi
AFP
01.03.2010.
u 09:13

Američki osiguravateljski div AIG svoj azijski odjel životnih osiguranja prodat će britanskom Prudential PLC-u za 25 milijardi dolara u novcu i 10,5 milijardi dolara u dionicama.

Američki osiguravateljski div AIG, koji je u većinskom vlasništvu američke vlade, blizu je potpisivanja 35,5 milijardi dolara vrijednog ugovora o prodaji svog azijskog odijela životnih osiguranja (AIA) britanskom Prudential PLC-u. AIG će navodno AIA britanskoj tvrtki prodati za 25 milijardi dolara u novcu i 10,5 milijardi dolara u dionicama.

The Wall Street Journal piše kako američka vlada podržava prodaju pod ovim uvjetima i kako će AIG vratiti 16 milijardi dolara iz novčanog dijela ugovora američkoj vladi kako bi ona otkupila željene dionice.

Ovaj će ugovor pomoći AIG-u da riješi bar dio problema nastalih uzimanjem zajma od američke vlade vrijednog 132 milijarde dolara početkom 2008. godine.

Očekuje se da bi sporazum mogao biti službeno objavljen danas.

AIA pruža uslugu životnih osiguranja u Aziji i na južnom Pacifiku, a AIG tvrdi kako u toj regiji ima više od 20 milijuna klijenata.

AIG je u petak objavio da je izgubio 8,9 milijardi dolara u četvrtom kvartalu 2009. godine, uglavnom zbog troškova povezanih s prodajom velikih udjela u svojim osiguravajućim tvrtkama kako bi smanjili dug prema obveznicima.

 

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
10:59 01.03.2010.

Šuplje i prazno, .... sve je to virtualno bogatstvo, here today, gone tomorrow ....

UK
Ugo Kajvez
11:15 01.03.2010.

Evo zašto prodaju ... . American International Group Inc reported a quarterly loss of $8.9 billion, hurt by loss reserves and efforts to repay the U.S. government, as it struggles to find its feet more than a year after its $182.3 billion rescue.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije