Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo restrukturiranje

Konzum: Dvije velike trgovine više ne rade, a zatvorit ćemo ih još

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u obilasku Konzuma
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
04.01.2018.
u 08:23

Potkraj lipnja predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je da će Konzum zatvoriti 80 do 100 trgovina i da će biti otkaza

Konzum je 2018. godinu započeo zatvaranjem dviju velikih trgovina, u Rijeci i Osijeku. U Agrokoru tvrde da je riječ o provedbi plana o zatvaranju više od sto trgovina, o kojem su javnost izvijestili još u lipnju, pa je planirano i zatvaranje velikih centara u najvećim hrvatskim gradovima. Ipak, kupci su bili nemalo iznenađeni kada su naišli na zatvorena vrata Konzuma.

Istekli ugovori o najmu

– Ugovor o zakupu poslovnog prostora u Tower centru Rijeka istekao je 31. prosinca 2017. godine, a u skladu s planom restrukturiranja ugovor nije produljen, pa je Konzumova trgovina prestala raditi, priopćili su nam jučer u upravi Konzuma, u čijem su jučer zatvorenom lokalu radila ukupno 93 zaposlenika, pa istaknuli da su svi zaposlenici vezani uz tu lokaciju prebačeni u nove trgovine u Rijeci i okolici sukladno željama zaposlenika i prema mjestu njihova prebivališta. U kompaniji tvrde i da je riječ o optimizaciji njihove maloprodajne mreže te da nema razloga za zabrinutost jer su i do sada svake godine zatvarali dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima.

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u obilasku Konzuma
1/24

– Ovo zatvaranje ima za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te je sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta – dodali su u Agrokoru.

Ipak, trgovina koju su zatvorili bila je najveći Konzumov centar u Rijeci i prostirala se na čak pet tisuća četvornih metara, a kako piše Novi list, potkraj godine bilo je vidljivo da nema dovoljno robe na policama, a ni dovoljno blagajnica. Još se ne zna koji će se trgovački lanac useliti u ispražnjeni prostor koji je u vlasništvu tvrtke Coop trgovine i usluge d.o.o.

Ledić najavio brže zatvaranje

Isti dan kad i riječki centar, zadnji su radni dan odradili i u Konzumovoj trgovini u podrumskim prostorima trgovačkog centra Super na Trgu slobode 6. Kako piše Glas Slavonije, na vanjskom su ulazu vidjeli radnike koji skidaju ljepljivu foliju s natpisom toga trgovačkog lanca. Voditelj Konzumove službe za odnose s javnošću Petar Tanta istaknuo je da je ta samoposluga zatvorena jer više nije isplativa te nije jedina u tome lancu kojoj slijedi ista sudbina. Dodao je da su svi radnici iz zatvorene Konzumove trgovine raspoređeni na druge poslove u istom trgovačkom lancu u blizini. Podsjetimo, potkraj lipnja predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je da će Konzum zatvoriti 80 do 100 trgovina, ali i da će biti otkaza u kompaniji.

– Ove godine ćemo intenzivno zatvarati prodavaonice jer nam je u fokusu profitabilnost. Bit će otpuštanja jednog dijela radnika, ali ćemo ih i zbrinjavati sukladno kolektivnom ugovoru, a jedan dio radnika otići će u druge naše trgovine – kazao je tada Ledić.

Pogledajte i video Ivica Todorić u Londonu:

Komentara 1

Avatar Hrvatska-Cuga
Hrvatska-Cuga
08:27 04.01.2018.

Ne trebaju nama Konzumi, radna mjesta, prijatelji i poštovanje. Mi imamo Hrvatsku i domoljublje. Mi hrvati, mi hrvati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije