Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Konzum: Dvije velike trgovine više ne rade, a zatvorit ćemo ih još

Potkraj lipnja predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je da će Konzum zatvoriti 80 do 100 trgovina i da će biti otkaza
04. siječnja 2018. u 08:23 1 komentara 3254 prikaza
Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u obilasku Konzuma
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Konzum je 2018. godinu započeo zatvaranjem dviju velikih trgovina, u Rijeci i Osijeku. U Agrokoru tvrde da je riječ o provedbi plana o zatvaranju više od sto trgovina, o kojem su javnost izvijestili još u lipnju, pa je planirano i zatvaranje velikih centara u najvećim hrvatskim gradovima. Ipak, kupci su bili nemalo iznenađeni kada su naišli na zatvorena vrata Konzuma.

Ivica Todorić NOVI BLOG Todorić poručio Plenkoviću: Dali ste vuku da čuva ovce

Istekli ugovori o najmu

– Ugovor o zakupu poslovnog prostora u Tower centru Rijeka istekao je 31. prosinca 2017. godine, a u skladu s planom restrukturiranja ugovor nije produljen, pa je Konzumova trgovina prestala raditi, priopćili su nam jučer u upravi Konzuma, u čijem su jučer zatvorenom lokalu radila ukupno 93 zaposlenika, pa istaknuli da su svi zaposlenici vezani uz tu lokaciju prebačeni u nove trgovine u Rijeci i okolici sukladno željama zaposlenika i prema mjestu njihova prebivališta. U kompaniji tvrde i da je riječ o optimizaciji njihove maloprodajne mreže te da nema razloga za zabrinutost jer su i do sada svake godine zatvarali dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima.

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u obilasku Konzuma
1 / 24
Skidanje velikog Agrokorovog znaka s vrha Ciboninog tornja

– Ovo zatvaranje ima za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te je sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta – dodali su u Agrokoru.

Ipak, trgovina koju su zatvorili bila je najveći Konzumov centar u Rijeci i prostirala se na čak pet tisuća četvornih metara, a kako piše Novi list, potkraj godine bilo je vidljivo da nema dovoljno robe na policama, a ni dovoljno blagajnica. Još se ne zna koji će se trgovački lanac useliti u ispražnjeni prostor koji je u vlasništvu tvrtke Coop trgovine i usluge d.o.o.

Reakcija Nexus: Pozajmica Agrokoru nije prelazila 62 milijuna kuna

Ledić najavio brže zatvaranje

Isti dan kad i riječki centar, zadnji su radni dan odradili i u Konzumovoj trgovini u podrumskim prostorima trgovačkog centra Super na Trgu slobode 6. Kako piše Glas Slavonije, na vanjskom su ulazu vidjeli radnike koji skidaju ljepljivu foliju s natpisom toga trgovačkog lanca. Voditelj Konzumove službe za odnose s javnošću Petar Tanta istaknuo je da je ta samoposluga zatvorena jer više nije isplativa te nije jedina u tome lancu kojoj slijedi ista sudbina. Dodao je da su svi radnici iz zatvorene Konzumove trgovine raspoređeni na druge poslove u istom trgovačkom lancu u blizini. Podsjetimo, potkraj lipnja predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je da će Konzum zatvoriti 80 do 100 trgovina, ali i da će biti otkaza u kompaniji.

– Ove godine ćemo intenzivno zatvarati prodavaonice jer nam je u fokusu profitabilnost. Bit će otpuštanja jednog dijela radnika, ali ćemo ih i zbrinjavati sukladno kolektivnom ugovoru, a jedan dio radnika otići će u druge naše trgovine – kazao je tada Ledić.

Pogledajte i video Ivica Todorić u Londonu:

Todorić Istraga o pozajmici DORH objavio detalje nove istrage protiv Todorića Konzum domaći proizvodi Konzum i Mali hrvatski proizvođač pokrenuli projekt `Iz domaćih krajeva` Raspisan natječaj Konzum traži nove radnike – evo koje sve uvjete nude!
Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu