Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisačka Čeličana

ABS nastavlja proizvodnju, računaju na pomoć države

28.05.2010., Sisak - Zapocela je s radom nova elektro pec u CMC-ovoj celicani. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
12.10.2015.
u 07:00

Mjerama koje smo poduzeli cilj je očuvati što više radnih mjesta, ali i ulaganja, poručuju iz uprave

Više od stotinu radnika sisačkog ABS-a, vlasnika nekadašnje Željezare, ostalo je nedavno bez posla, a dio njih prebačen je u druge tvrtke.

Iako je to dovelo do straha od ponovnog zatvaranja Željezare, u ABS-u kažu kako i dalje planiraju proizvodnju u Sisku. – S obzirom na tešku situaciju na tržištu s kojom se ABS suočava, doneseno je niz mjera kako bi ostao proizvoditi u Hrvatskoj.

Te odluke nisu lake, a svrha im je očuvati što više radnih mjesta, ali i investicije. Nadamo se i konkretnoj podršci hrvatskih institucija za nastavak proizvodnje – stoji u priopćenju uprave ABS-a. 

>>Stotinjak radnika sisačke Željezare ostalo bez posla

>>Netiks i Željezara Sisak obilježavaju deset godina uspješne suradnje

Komentara 2

DU
Deleted user
08:19 12.10.2015.

Zanimljivo ali debakl Sisačke ekonomije kreće dolaskom SDP-a na vlast prvo u državi(2000-2003) a kasnije u županiji (Marina Lovrić) i gradu .

RP
rođen_prekjučer
12:42 16.10.2015.

Da ali netko je zaboravio navesti i druge aktere Siska koje su doveli do ovoga kao g. velikog domoljuba Brodarca i još veću gospodu Novaka i Pintarića. Desnica je izgladnila i uništila Sisak a ljevica je nastavila te malo pogurala niz provaliju, ja osobno to zovem kolektivnom krivnjom obje strane a ne samo kao neki krivnjom ljevicom, ja ni HDZ-u ni SDP-u ne virim iz nekog tjelesnog otvora za razliku od nekih ovdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije