Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

ABI Research imenovao Gideon Brothers Top inovatorom

Zagreb: Osječki startup Gideon Brothers predstavili prvog hrvatskog industrijskog robota
Zarko Basic/PIXSELL
30.03.2021.
u 09:58

ABI Research, neovisna međunarodna analitička tvrtka za tehnološko tržište, imenovala je Gideon Brothers Top inovatorom u svom najnovijem izvješću „Industrial Robotics for Material Handling“. Riječ je o izvješću koje rangira i profilira deset najbolje ocijenjenih tvrtki u ovom tržišnom segmentu

ABI Research, neovisna analitička tvrtka za tehnološko tržište, imenovala je Gideon Brothers Top inovatorom u svom najnovijem izvješću „Industrial Robotics for Material Handling“. Riječ je o izvješću koje profilira deset najbolje ocijenjenih tvrtki u ovom tržišnom segmentu.

Rian Whitton, stariji analitičar u ABI Researchu, ističe kako je Gideon Brothers jedna od samo nekoliko tvrtki u svijetu čiji autonomni mobilni roboti (AMR) koriste 3D vizualnu percepciju za navigaciju.

“Oni razvijaju doista autonomne mobilne robote koji mogu dinamički mapirati okolinu u 3D-u, triangulirati poziciju prema detaljima u okolini koje percipiraju te samostalno prilagođavati svoju putanju, što Gideon Brothers izdvaja od trenutne konkurencije. Sposobnost razumijevanja detaljne 3D geometrije njihova je konkurentska snaga koja donosi fleksibilnije AMR-ove a time i šire mogućnosti upotrebe,” kaže Rian Whitton.

ABI Research predviđa snažan rast prodaje AMR-ova za transport tereta tijekom sljedećeg desetljeća. Očekuju kako će prihodi u ovom segmentu skočiti sa 800 milijuna dolara ostvarenih prošle godine na čak 49 milijardi dolara 2030. godine. AMR-ovi bi tako mogli zauzeti najveći dio šireg tržišta automatizacije prijevoza tereta za kojeg ABI Research očekuje da će porasti s prošlogodišnjih 7,4 milijarde na 85 milijardi dolara 2030. godine.

Kako navodi ABI Research, cilj izvješća „Industrial Robotics for Material Handling“ je pomoći korisnicima da razumiju koje su tvrtke najbolje pozicionirane u ovoj utrci. Izvješće donosi profile deset kompanija – uključujući i Gideon Brothers – koje“najviše obećavaju”. Tvrtke su rangirane prema nekoliko kriterija vezanih uz implementaciju i inovaciju, pri čemu je robotski vid, primjerice, jedan od ključnih elemenata ocjene inovativnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije