Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicija

ABB preuzima dio EXOR-a

abb
Arhiv VL
31.03.2010.
u 14:17

Uključivanjem EXOR-a u ABB-ovu globalnu mrežu otvara se mogućnost povećanja hrvatskog izvoza u zemlje EU. Akvizicija će biti dovršena u travnju.

ABB, vodeća svjetska kompanija u energetici i automatizaciji, preuzima dio poslovanja tvrtke EXOR kako bi ojačala tržišnu poziciju u Hrvatskoj i susjednim zemljama, priopćili su danas iz te kompanije. Tom akvizicijom, koja bi trebala biti zaključena u travnju, ABB ponajprije želi osnažiti poslovne aktivnosti na području procesne automatizacije.

Uključivanjem EXOR-a u ABB-ovu globalnu mrežu otvara se mogućnost povećanja hrvatskog izvoza u zemlje EU, a isporukama softverskih paketa namijenjenih optimizaciji proizvodnih procesa u industriji metala i na svjetsko tržište, kažu u ABB-u. EXOR je osnovan 1990. godine, a započeo je kao isporučitelj inženjerskih i servisnih usluga ABB-u i drugim kompanijama. Prema riječima Darka Eisenhutha, direktora hrvatskog ABB-a, ovim će preuzimanjem broj zaposlenih u Hrvatskoj i regiji biti udvostručen i omogućit će kompaniji da spremno dočeka budući očekivani rast, uz istodobni razvoj servisnih aktivnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije