Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

10. GALP konferencija: Od Leana do Industrije 4.0

Culmena ove godine, 20. studenog, održava jubilarnu desetu GALP konferenciju. Održat će se u hotelu Westin, u Zagrebu, a voditelj će biti Ivan Vrdoljak („RTL danas“).
13. studenoga 2020. u 14:15 176 prikaza
GALP konferencija

Ovogodišnja konferencija, iako organizirana u izazovnom vremenu popraćenom pandemijom COVID- 19, pod visokim je pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Sa zadovoljstvom objavljujemo i ovogodišnje sponzore konferencije: tvrtke Impuls savjetovanje (generalni sponzor), Klimaoprema (zlatni sponzor) te Purić i Damko (sponzor).

Glavna tema konferencije je „Od Leana do Industrije 4.0., Transformacijom do konkurentnog, digitalnog i zelenog poduzeća“, a konferencija će se održati u tzv. „hibridnom modelu“, odnosno, posjetitelji će moći odabrati na koji način žele sudjelovati u konferenciji: u hotelu Westin ili online.

Konferencija donosi niz izlaganja domaćih te stranih predavača i gospodarstvenika, prikaz praktičnih primjera primjene Industrije 4.0 u poduzećima i talk show u kojem će sudjelovati uspješni poduzetnici. Među ostalima, predavanje će održati i renomirani američki predavač Gregory H. Watson, a svoja iskustva podijelit će i tvrtke HiPP Hrvatska, MICRO-LINK, KING ICT, Impuls savjetovanje, Klimaoprema te Damko i Purić.

Na ovogodišnjoj konferenciji posebna pažnja biti će posvećena novoj industrijskoj strategiji za globalno konkurentnu, zelenu i digitalnu Europu.

Culmena je svoju prvu konferenciju održala 2011. godine, s temom „Zelena i vitka proizvodnja“, a kontinuirano radi na uvođenju principa i alata Lean menadžmenta u hrvatska proizvodna i uslužna poduzeća. U 10 godina održavanja, GALP konferencija je okupila veliki broj poduzeća koja su krenula na svoje Lean putovanje. Već tada Culmena je prepoznala važnost Zelene proizvodnje, ali i Industrije 4.0 te je na dosadašnjim konferencijama predstavljen veći broj publikacija koje su imale za cilj ukazati menadžmentu kako uspješno provesti modernizaciju i transformaciju poduzeća.

Uz Lean snažno rade i na području Digitalizacije i Green-a što rezultira metodologijom Culis, a za njihovu 15. godišnjicu postojanja lansirali su projekt „100 pametnih tvornica“ za koji ih je Ministarstvo gospodarstva,  poduzetništva  i  obrta  prepoznalo  i  uvrstilo  u  brošuru  “Croatia  –  Industry  4.0 Opportunities“. Također, Culmena je radila na izradi nacionalne platforme za digitalizaciju industrije Republike Hrvatske te su sudjelovali na sastancima Europske komisije, kao i na sastanku G20 o digitalizaciji svjetske industrije.

GALP konferencija | Autor : Culmena poziva sve zainteresirane da se pridruže i zajedno s njima pokrenu naša poduzeća u smjeru digitalizacije i svjetske konkurentnosti.

Iskoristite Early bird cijenu kotizacija do 13. studenog.

GALP konferencija | Autor : Više informacija i prijave su na GALP2020.

Škola za život  u izolaciji
EPIDEMIOLOZI:
'Hitno moramo zatvoriti škole, mladi prenose zarazu u obiteljima i javnom prijevozu'
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'