Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeli u 5 mjeseci

Zadarski učenici preradili benzinski auto u električni

peugeot
Slavko Midzor/PIXSELL
03.03.2013.
u 09:40

Automobil je uspješno testiran, uspijeva dosegnuti brzinu veću od 50 kilometara na sat, a na jedno punjenje može prijeći i do 100 kilometara.

Nakon solarnog bicikla učenici zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića samostalno su izradili električni automobil, javlja ezadar. Pod vodstvom profesora Ante Ivanca skupina od desetak učenika automehaničara, elektromehaničara i autolimara preradila je benzinski automobil Peugeot 106 u električno vozilo.

Za to im je trebalo manje od pet mjeseci rada, automobil je uspješno testiran, uspijeva dosegnuti brzinu veću od 50 kilometara na sat, a na jedno punjenje može prijeći i do 100 kilometara, piše portal.

Predstavljanje prvog električnog automobila koji su napravili učenici održat će se u utorak ispred Solarno-edukacijskog centra u Zadru.

>>Ovo je električna jurilica od 1000 konja proizvedena u Hrvatskoj

Komentara 3

SA
Savjest
10:20 03.03.2013.

Pa, sad već imamo nekoliko prototipova hrvatskog električnog automobila! Zašto ne napravimo od toga izvozni posao za Hrvatsku, makar udruživanjem s jačima od nas u inozemstvu, jer je više nego očito da se električni automobil više ne da izgurati s tržišta!

Avatar commentator
commentator
15:40 03.03.2013.

Kaj ne možete ni pravu fotografiju stroja staviti? Šta stavljate te "ilustracije" k'o da neznamo kako volan pežota izgleda.

HS
hrvat srcom i dusom
21:40 03.03.2013.

U Americi firma General-Motor vec dvije tisuce godine proizvelaje elektro automobil. Mogaoje preci 250 km jednim punjenjem akulumatori su bili obicni. Proizvedeno je 1000 automobila i narudzbaje bila za sledeci 3000 automobila. Ondasuse umijesale mocne naftne kompanije. General-motor povukaoje sveve svoje automobile kojisu bili prodani svesui spresali obustavili proizvodnju. Dobilisu tri miliarde dolara navodno dabi ulozili u proizvodnju automobila na vodik. projekt koji nece nikad zazivit. A tose sve dogadjalo pod okriljem Americkog ministarstva za zastitu okolisa. Nasa vlada nebi niti smjela dopustiti takav jedan projekt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije