Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALILI SE NOVITETIMA

Xiaomi u Zagrebu predstavio novu Redmi Note 11 seriju: 'Konkurenciji smo bacili rukavicu u lice'

Foto: Xiaomi Hrvatska
1/7
25.02.2022.
u 15:24

Kineski tehnološki brend Xiaomi danas je na hrvatskoj premijeri u Zagrebu predstavio seriju pametnih telefona Redmi Note 11 s tri nova uređaja na tržištu: Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11. Uz uređaje serije Redmi Note 11, predstavljeni su i potpuno nova serija pročišćivača zraka Xiaomi Smart Air Purifier 4 te obitelj usisivača robota Mi Robot Vacuum Mop 2. 

Riječ je o srednjem segmentu mobitela, a Redmi serija je obično među najprodavanijim Xiaomijevim linijama pametnih telefona. Što potvrđuje i podatak da je Redmi Note serija u svijetu prodana u čak 240 milijuna primjeraka. Lokalno predstavništvo Xiaomija je na zagrebačkom predstavljanju istaknulo da su vodeći brend u središnjoj i istočnoj Europi i da drže 31 posto tržišta, a ostvarili su i čak 30 postotni godišnji rast u toj regiji.  

Foto: Xiaomi Hrvatska

Serija Redmi Note 11 donosi nadogradnje sustava kamere, brzina punjenja, zaslona i čipseta .a iz Xiaomija tvrde da omogućuju performanse flagship telefona dostupnijima no ranije.  

"Donosimo flagship tehnologiju u 'mid-range'. Fokusirali smo se na bolje objektive na kamerama i još bolje baterijama po kojima smo odavno već prepoznati. Mijenjamo živote ljudi, imamo jako dobre reakcije korisnika. Redmi je kralj 'mid rangea'", poručio je Matt Huang, Xiaomijev regionalni menadžer. 

Foto: Xiaomi Hrvatska

Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11S (ovaj model neće biti dostupan u Hrvatskoj) opet dolaze s primarnim senzorima od 108 MP. Tu je i ultraširokokutna kamera rezolucije 8 MP uz kut pregleda od 118 stupnjeva i makro kamera rezolucije 2 MP.  

Dodatno, 2 MP dubinska kamera nalazi se na modelima Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S i Redmi Note 11, a koristi se za bokeh efekta na portretnim snimkama.  

S prednje strane modela Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11S nalazi se prednja kamera rezolucije 16 MP. 

Uz dijagonale zaslona od 6,67 te 6,43 inča, serija je opremljena zaslonima FHD+ AMOLED uz visoku stopu osvježavanja zaslona do 120 Hz i stopu uzorkovanja dodira do 360 Hz. 

Foto: Xiaomi Hrvatska

"Redmi Note 11 serija promijenit će korisničko iskustvo u tom segmentu. Dokazat ćemo da smo konkurenciji bacili rukavicu u lice. Xiaomi je kod ove serije pazio na sve bitne stvari koje korisnici gledaju na mobitelima, od lijepog dizajna s čistim rubovima i laganim kućište, do odličnih kamera koje daju jasne fotografije s puno detalja i u noćnim uvjetima. Zaslon je također iznimno važan i zato sada imamo AMOLED zaslon koji je odličan i na suncu, ima odličan kontrast i vrlo vjerne boje. Performanse su isto bitne, a tu su iznimni čipseti koji imaju malu potrošnju. Baterije su sjajne. Xiaomi je pionir brzog punjenja. U samo 15 minuta mobitel se napuni za cijeli dan korištenja. A u kutijama dolaze i punjači od 67 vata", nahvalio je nove uređaje Goran Mudrovčić, generalni menadžer Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju. 

Redmi Note 11 Pro 5G pokreće napredni osmojezgreni procesor Snapdragon 695 (6nm).  

Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11S koriste osmojezgrene procesore MediaTek Helio G96 te do 8 GB ugrađene RAM memorije. Redmi Note 11 opremljen je procesorom Snapdragon 680 (6  nm). 

Sva četiri uređaja serije Redmi Note 11 opremljena su baterijom velikog kapaciteta od 5000 mAh. Modeli Redmi Note 11 Pro 5G i Redmi Note 11 Pro dolaze i s turbo 67 W punjenjem, kakvo koriste i flagship modeli. Redmi Note 11S i Redmi Note 11 koriste 33 W Pro brzo punjenje. 

Foto: Danijel Lijović

Redmi Note 11 Pro 5G i Redmi Note 11 Pro dolaze u tri varijante – 6 GB + 64 GB, 6 GB + 128 GB i 8 GB + 128 GB. Redmi Note 11 dolazi u sljedećim varijantama – 4 GB + 64 GB, 4 GB + 128 GB i 6 GB + 128 GB. Uređaji su u Hrvatskoj od danas dostupni putem Xiaomijevih službenih prodajnih kanala, Xiaomi Store trgovinama diljem zemlje te u web trgovinama Mi.hr i Mobis.hr po sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama: Redmi Note 11 Pro 5G (6+128 GB): od 2.699 kn, Redmi Note 11 Pro (6+128 GB) od 2.299 kn te Redmi Note 11 1.699 kn (4+64 GB) i 1.799 kn (4+128 GB).   

Xiaomi je za hrvatske kupce pripremio I posebne akcije, a zanimljivo je istaknuti da nude I jednu besplatnu zamjenu zaslona za Redmi Note 11 seriju unutar 6 mjeseci od kupnje uređaja.  

U Zagrebu su predstavljeni i novi Xiaomijevi pročistači zraka (Smart Air Purifier 4 Pro) i robot usisavači (Mi Robot Vacuum-Mop 2).  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije