Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽIŠTE

VW već može slaviti dvostruku krunu

volkswagen
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.11.2013.
u 16:54

Sa 17 posto tržišta VW je lider, a ima i dva najprodavanija modela – Golf i Polo

U listopadu je - prema podacima Promocije plus - u Hrvatskoj registrirano 2194 automobila, što je 18 posto više nego u rujnu, ali i 9% više nego u listopadu prošle godine.Nije revolucija, ali i ovakav blagi rast prodaje veseli, iako je na godišnjoj razini tržište još uvijek u debelom minusu. U prvih 10 mjeseci prodano je 24.158 automobila, što je 15 posto manje auta nego u istom razdoblju 2012. godine.

VW prodao 4141 vozilo

Premoćni tržišni lider je i dalje Volkswagen koji sa 4141 prodanih automobila drži čak 17,14% tržišta i već može početi slaviti obranu najprodavanije marke U Hrvatskoj. Drugo mjesto sa 2489 registracija prilično čvrsto drži Opel, a treći je i dalje Peugeot sa 1773 prodanih automobila. Slijede Hyundai, Renault, Škoda, Citroen, Kia, Ford, Chevrolet, Audi, Toyota...

Dizelaši sve poželjniji

VW može slaviti i naslov najprodavanijeg modela jer je Golf sa 1486 registracija praktično neuhvatljiv, a iza njega je bratski Polo sa 1149 prodanih primjeraka. Slijede dva Opela - Astra (926) i Corsa (792) - pa Hyundai i30, Škoda Octavia, Peugeot 208, Renault Clio, VW Passat, Kia Sportage, Opel Insignia, Kia Ceed, Hyundai ix35, Peugeot 308, Ford Fiesta...

U premium segmentu najprodavaniji je Audi sa 874 registracije u prvih 10 mjeseci, drugi je BMW sa 639 registracija, dok je Mercedes treći sa 395 prodanih automobila. Budući da je Mercedes čitavu godinu bio bez zastupnika, a odnedavno je dobio uvoznika, očekuju se njegovi mnogo bolji rezultati iduće godine.

Hrvati sve više vole dizelaše. Od ukupnog broja registracija na automobile s dizelskim agregatima otpada 56,69 posto. Svaki treći prodani automobil u Hrvatskoj u 2013. godini registriran je sa zagrebačkom tablicom. Druga je Primorsko-goranska županija, pa Splitsko-dalmatinska, dok je na začelju sa samo 121 registracijom u ovogodišnjih 10 mjeseci Ličko-senjska županija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije