Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Frankfurt Auto Show

Volkswagenovo pokazivanje moći na domaćem terenu

volkswagen,vw,frankfurt auto show,iaa (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
10.09.2013.
u 15:12

Večer uoči otvaranja Frankfurt Auto Showa za novinare te dva dana prije otvaranja salona za javnost njemačka je grupacija pokazala novitete svih svojih marki

Čitavu paletu noviteta - od karavanskih inačica Seat Leona i Škode Rapid, preko ekoloških modela svih marki i segmenata s električnim motorom, do ekstremnih jurilica - pretpremijerno je u Frankfurtu pokazala Volkswagen Grupa. Večer uoči otvaranja Frankfurt Auto Showa za novinare te dva dana prije otvaranja salona za javnost njemačka je grupacija na domaćem terenu novitete svih svojih marki pokazala u sklopu događanja koje nas je podsjetilo na zlatno doba autoindustrije. Velebna pozornica u Fraport Areni, nastup Pet Shop Boysa, čete plesačica i plesača, te paleta automobila od kojih je sve jedan skuplji od drugoga trebali su dati do znanja da Volkswagen Grupu kriza proteklih godina nije iscrpila.

Bugatti sveopću neimaštinu izaziva modelom od čak 1200 konjskih snaga! Lamborghini 50. obljetnicu slavi s Gallardom koji iz 5,2-litrenog stroja izvlači 550 konja. Bentley Continental u GT V8 S izvedbi nudi 528 KS. Da nabrojani snagatori na pozornicu nisu izašli nakon elektrodivizije, hibridnu Porsche Panameru čijih joj 416 konja omogućuju maksimalnih 270 km na sat smatrali bismo vrhunskom. Ovako, benzinski konji ipak nam bolje zvuče...

Mada, valjalo bi se provesti i u Audijevu plug-in hibridu, jer A3 e-tron uz emisiju samo 35 grama CO2 po kilometru troši svega 1,5 litara goriva na stotinu kilometara. Zanimljiv je e-Golf čiji vozač za stotinu prevaljenih kilometara utroši samo 3,28 eura. VW e-Up još je skromniji s tri eura na 100 km. Up je predstavljen i u dostavnoj izvedbi na struju, a Golf premijeru doživljava i kao jednovolumen Sportsvan, nasljednik Golfa Plus. U prodaju će sredinom iduće godine.

Uz hibridnu Panameru, Porsche ima i premijeru također hibridnog plug-in modela 918 Spyder, dok Audi predstavlja i A3 cabrio te konceptni model Nanuk, koji je zanimljiv križanac između coupea i terenca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije