Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sloj privatnosti

Uvodi se opcija 'samouništenja': WhatsApp razvija novu značajku koja će mnoge oduševiti

Satima traju problemi s Facebookom, WhatsAppom i Instagramom
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
20.10.2023.
u 15:20

Korisnici WhatsAppa već sada mogu slati poruke, videozapise i fotografije koji nestaju iz chata nakon što ih primatelj jednom otvori. Sada se isto planira i za glasovne poruke

Bilo da se radi o traču ili neugodnoj priči, mnogi često požele ispričati to glasovnom porukom samo jednoj osobi, ali se ujedno i osigurati da tom sadržaju nitko više nema pristup. WhatsApp, popularna aplikacija za dopisivanje, radi na novoj značajki koja bi zbog toga neke mogla oduševiti. Naime, razvija se mogućnost slanja glasovnih poruka koje se potom "samounište". One se, dakle, mogu reproducirati samo jednom te se ne mogu proslijediti ili spremiti.

"Ovo učinkovito smanjuje šanse za neovlašteni pristup ili kasnije slušanje, pružajući novi sloj privatnosti za osjetljive i povjerljive informacije", pojasnio je WABetaInfo, platforma koja donosi vijesti o WhatsAppu. 

Korisnici WhatsAppa već sada mogu slati poruke, videozapise i fotografije koje nestaju iz chata nakon što ih primatelj jednom otvori. Kako bi se to omogućilo i za glasovne poruke, opcija se testira u najnovijim verzijama za Android i iOS, navodi Daily Mail

VEZANI ČLANCI:

Opcija još uvijek nije dostupna, no mnogi su na društvenim mrežama podijelili svoje oduševljenje njome, odnosno već samom idejom. "Čini se lijepom opcijom za privatnost", naveo je jedan korisnik platforme X, dok je drugi to nazvao "nevjerojatnom značajkom". 

Iako se posebnim načinom slanja fotografija ili video mogu otvoriti samo jednom te neće biti spremljeni u galeriju primatelja, WhatsApp naglašava da ova značajka nije potpuno sigurna metoda. Naime, ti se mediji mogu spremiti i na druge načine. Primjerice, primatelji mogu drugim uređajem presnimiti sadržaj prije nego što nestane. WhatsApp, stoga, poručuje kako se sadržaj treba slati samo onima kojima pošiljatelj vjeruje. 

VIDEO Lopov glumio lutku u izlogu da nadmudri policiju, ali nije dobro prošao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije