Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROLAZAK ISS-A

Ovako se iz Hrvatske vidjela Međunarodna svemirska postaja

ISS
Foto: Čitatelj
1/3
04.06.2014.
u 23:00

Najveća visina nad horizontom za Zagreb bila je 77 stupnjeva iznad sjever-sjeverozapada

Večeras oko 22:30 sati građani Hrvatske mogli su vidjeti prolaz Međunarodne svemirske postaje.

Crometeo navodi kako će cijela Hrvatska do kraja tjedna moći uživatu u sjajnim preletima ISS-a. Na njihovoj stranici navedeni su svi preleti ISS-a od 4. do 8. lipnja za Zagreb i Split.

Čitatelji Večernjaka fotoaparatima su zabilježili prolazak ISS-a, a neke od fotografija možete vidjeti među komentarima na Facebooku:

 

Voditelj planetarija Tehničkog muzeja Ante Radonić na Facebooku je napisao kako će ISS večeras proći iznad granice Hrvatske i Slovenije.

Najveća visina nad horizontom za Zagreb bila je 77 stupnjeva iznad sjever-sjeverozapada, za Dubrovnik 38, a za Split 48 stupnjeva. Radonić je naveo kako će se ISS pojaviti na zapadnoj strani, blizu Mjeseca, te da će proći kroz Velika kola.

"Tko ima prozor ili balkon koji gleda prema zapadu, može promatrati iz kuće dolazak postaje koja se 'penje' prema gore", objavio je Radonić.

Radonić je također naveo kako će se ISS vidjeti i sutra u 21.41 te da će sutra proći iznad Dalmacije.

 

>> Putovanje na ISS: Amerikanac, Nijemac i Rus zajedno poletjeli u svemir

Komentara 10

JA
james49
15:52 05.06.2014.

Može se ISS i češće vidjeti na nočnom nebu, jer ista opiše krug oko Zemlje svakih 1,5 sati. Samo nebo mola biti čisto i mora se pratiti preko interneta putanja. No bez daljnjega, bilo je impresivno.

HE
hellen3353
22:07 04.06.2014.

Dobro proputovanje kroz najljepsu zemlju svijeta, snimite te ljepote moje Hrvatske DA I JA MOGU VIDJETI TO CUDO OD MALE ZEMLJE LIVE

DU
Deleted user
22:44 05.06.2014.

Vidjeh u dva navrata prelet NLO-a i to prošle godine a to je vjerovatno bio taj ISS. No nije mi se činilo impresivno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije