Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD NIŠANOM

Turska Googleu zaprijetila zabranom ako ne ukloni fotku tužitelja

Google
Foto: Philip Toscano/Press Association/PIXSELL
07.04.2015.
u 15:53

Prijetnja je povučena nakon što je Google uklonio linkove na stranice s fotografijama

Turska je Googleu zaprijetila zabranom ako ta megapopularna internetska tražilica ne ukloni fotografije na kojima teroristi tužitelja drže pod nišanom. Prijetnja je povučena nakon što je Google uklonio linkove na stranice s fotografijama.

Podsjetimo, pripadnici radikalno lijeve stranke DHKP-C prošli su tjedan uzeli istanbulskog tužitelja Mehmeta Selima Kiraza za taoca. I dvoje napadača i tužitelj na kraju su smrtno stradali. Mediji su ubrzo objavili fotografiju na kojoj naoružani napadači pištoljem prijete tužitelju.

Turski je sud jučer naredio blokadu YouTubea, Twittera, Facebooka i više od 160 drugih stranica, koje su ljudima dopuštale dijeljenje spornih fotografija, prenosi BBC. Pristup trima velikim društvenim mrežama ponovno je dopušten do kraja dana nakon što su te stranica uklonile fotografije.

>> Turska ugasila Twitter tjedan dana prije izbora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije