Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brza sankcija

Svaki broj s kojeg se šalje reklamni SMS bit će trajno blokiran

mobitel sms
Foto: Pixsell
29.11.2013.
u 11:38

HAKOM i telekom operateri brže će sprečavati neželjene poruke primljene mobitelom radi poštovanja Zakona o elektroničkim komunikacijama i zaštite djece i maloljetnika

Hrvatski telekom operateri i Hrvatska agencija za poštu i komunikacije, HAKOM, zajedno će štititi djecu i maloljetnike od neprimjerenih sadržaja, koji sve češće stižu putem SM- poruka, kao reklame i promidžba, nerijetko i vulgarna.

HAKOM u svom priopćenju, naime, navodi da je zbog čestih primjera kršenja Zakona o elektroničkim komunikacijama, tj. odredbi o neželjenim elektroničkim komunikacijama putem SMS-a, s operaterima dogovoren brži postupak sprečavanja takvih nezakonitih radnji.

– Takve poruke uglavnom predstavljaju promidžbu za razne usluge s posebnom tarifom. Svaka takva promidžba bez prethodnog pristanka korisnika je zloporaba – smatraju HAKOM i telekomi.
Zato će, napominju, svaki broj za koji se utvrdi da se s njega šalju neprimjerene i nepristojne reklame, u najkraćem roku biti trajno blokiran.

Ujedno se pozivaju građani da neželjeni SMS-prijave na mail nezeljeni.sms@hakom.hr. U prijavi se treba navesti broj s kojeg je poruka primljena te datum i vrijeme primljene poruke, kao i ime, prezime i broj primatelja. Jasno, uz sporni sadržaj poruke. Poželjno je također, u e-mailu priložiti i sliku ekrana mobitela, s prikazom sadržaja poruke.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar airbizz
airbizz
12:11 29.11.2013.

kako će se sankcionirati pošiljatelji sms promidžbe i njihovi naručitelji?

ZA
zagabria1
19:14 29.11.2013.

A da li će sankcionirati nepismene poruke kao ovu na slici

Avatar Petrica Kerempuh
Petrica Kerempuh
14:08 29.11.2013.

A tko će utvrditi što je to reklama, promidžba itd. ???? HAKOM ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije