Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED IZNUTRA Isprobali smo Toyotu Auris s najslabijim, 1,4-litrenim dizelašem

Stvoren da se svidi svima

aut-auris-txt.jpg
import
12.03.2007.
u 14:31

Prodaja Toyote Auris, odnosno nasljednika legendarne Corolle, tek je počela, a mi smo imali priliku odmah jedan primjerak isprobati na klasičnom tjednom testu. Odluka je pala na osnovnu dizelsku ponudu, odnosno na 1,4 D-4D izvedbu opremljenu Luna razinom opreme.

O vanjskom je dizajnu teško suditi. Ono što je odmah vidljivo, Toyota prati obiteljske smjernice postavljene na zadnjoj generaciji Yarisa, pa će mnogi reći kako je usvari riječ o "napuhnutom"  Yarisu. Mislimo da je dizajn uspio, bez obzira što su očite velike sličnosti s manjim modelom. Osim toga, budući da se automobil mora puno više promatrati iznutra, bitno je da je unutrašnjost napravljena tako da zadovolji mnoge ukuse. U tome je Toyota uspjela. U nekoliko je dana mnogo različitih ljudi imalo priliku sjesti u Auris, i nitko se nije požalio da mu se ne sviđa uređenje putničke kabine.

Prilikom stvaranja automobila vodilo se računa o nekoliko bitnih stvari  vozaču je sve nadohvat ruke, prostora ima dovoljno i na prednjim i na stražnjim sjedalima, na raspolaganju je prostran prtljažnik (354 litre) a završna je izvedba dosta kvalitetna. Sve izgleda vrlo dobro, ali neki dijelovi na dodir ipak djeluju preplastično. Prednji dio karakterizira izbočeni središnji greben na koji je osim audiouređaja i funkcija klima-uređaja stavljena i ručica mjenjača te parkirne kočnice.

Testirani model, koji pokreće 1,4-litreni dizelski agregat od 90 konja, čini nam se vrlo dobrim izborom. Automobil postiže solidne performanse, vrlo dobro odnosno linearno ubrzava već od samog starta. Serijski se ovaj model isporučuje sa 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, a smatramo kako ne bi bilo loše da je tu još stupanj prijenosa više. Službena je potrošnja 5 litara, a tijekom testa (prema putnom računalu) potrošnja je bila 6,6 litara, što je posve solidan rezultat. Prvi su dojmovi vrlo dobri te vjerujemo da je pred Aurisom vrlo dobra budućnost.


Toyota Auris 1,4 D-4D Luna

Motor: turbodizelski, common rail
Obujam: 1364 ccm
Snaga: 90 KS (pri 3800 okretaja)
Moment: 190 Nm (1800-3000 okretaja)
0-100 km/h: 12 s
Maks. brzina: 175 km/h
Pros. potrošnja: 5 l/100 km
Dimenzije (d/š/v): 422/176/151,5 cm
Međuos. razmak: 260 cm
Prtljažnik: 354 l

CIJENA do registracije
Gotovina: 151.836 kn
Kredit: 3025 kn (x 60)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije