Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seat 600

'Španjolski fićo' u kabrioletskoj verziji restauriran za 60. rođendan

Seat 600
Foto: SEAT
1/9
16.05.2017.
u 10:21

Na restauraciji je radila ekipa od 30-ak ljudi, koja je potrošila 1500 sati i promijenila više od tisuću originalnih dijelova

Kragujevačka verzija Fiata 600, najpoznatija kao fićo, motorizirala je tadašnju Jugoslaviju. U Španjolskoj je taj posao odradila tamošnja verzija istog auta.

Seat 600 ove godine slavi 60 godišnjicu, a u Seatu su tim povodom odlučili restaurirati jednu kabrioletsku izvedbu tog modela. Na restauraciji je radila ekipa od 30-ak ljudi, koja je potrošila 1500 sati i promijenila više od tisuću originalnih dijelova.

Konkretan primjerak na kojem su radili proizveden je 1965. godine i nije vožen 25 godina, zbog čega je trebalo puno raditi na elektronici i mehanici.

- Konačan rezultat gotovo je bolji nego kad je auto prvotno napustio tvornicu - komentirao je Ángel Lahoz, inženjer u Seatovom tehničkom centru koji je bio odgovoran za projekt.

Seat 600 proizvodio se do 1973. godine, a prodano je gotovo 800.000 primjeraka. Inače, zanimljivo je da je Seat proizvodio i četverovratnu verziju pod imenom 800.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije