Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza

SAD: 52 posto korisnika mobilnih uređaja istovremeno gleda TV

ženska,tablet,facebook
AFP/PIXSELL
31.05.2012.
u 12:39

Uz gledanje televizijskog programa žene više koriste tablete, a muškarci smartphone

Više od polovine korisnika tabletnih računala i naprednih telefona – njih 52 posto – istovremeno gleda i neki televizijski program, pokazala je analiza GfK. Istraživanje je provedeno na 2621 čovjeku starosti od 13 do 64 godine.

U usporedbi s mlađim osobama (od 18 do 34 godine), takozvani baby boomeri (od 35 do 49 godina) čak 67 posto vremena provedenog na tabletima istovremeno gledaju i TV program, a među mlađima takvih je 39 posto. Simultano korištenje pametnih telefona i gledanje TV programa gotovo je isto kod obje dobne skupine, odnosno odnosi se na oko 52 posto vremena mlađih i 48 posto starijih.

Analiza je pokazala i da žene više kombiniraju istodobno korištenje tableta i TV-a – 56 posto vremena u odnosu na 48 posto kod muškaraca, dok je situacija suprotna kad je riječ o naprednim telefonima koje muškarci simultano koriste 59 posto vremena, a žene 48 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije