Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehnologija

Revolucija u zdravstvu uz inovaciju TeraStream

'13.03.2013., Savska, Zagreb - U prostorijama Hrvatskog telekoma predstavljen je TeraStream, nova tehnologija koja omogucava brzi pristup internetu i uvodjenje novih usluga online, poput onih vezanih
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
13.03.2013.
u 12:00

Philipp Rösler: Pilot-projekt HT-a dokaz je jakih gospodarskih veza Njemačke i Hrvatske i spremnosti na ulaganja

TeraStream, inovativni koncept mreže koji se testira upravo u Hrvatskoj, jučer je predstavljen u konkretnoj primjeni i to u telemedicini.

Pokazana je razmjena radioloških slika teških više stotina megabajta između liječničkih timova Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Kliničke bolnice Dubrava uz konzultacije s ravnateljem KBC-a Zagreb dr. Zlatkom Giljevićem koji je bio na predstavljanju ove napredne tehnologije u sjedištu HT-a. Inače, pilot-projekt TeraStream, koji je HT s Deutsche Telekomom prvi u svijetu predstavio i implementirao lani u prosincu, testira se zagrebačkim bolnicama. Rajko Ostojić, ministar zdravlja, kazao je da su dosadašnja iskustva dobra i kako bi se za pola godine testiranje moglo i proširiti. Napomenuo je da to bolnice ne stoji ništa, a primjena visoke tehnologije svakako bi u budućnosti donijela uštede i olakšala liječenje pacijenata jer neće biti potrebe za slanjem pacijenata od bolnice do bolnice kao ni ponavljanjem pretraga.

Philipp Rösleru, vicekancelar Njemačke, istaknuo je da je pilot-projekt HT-a dokaz jakih gospodarskih veza između dvije države, ali i spremnosti na konkretna ulaganja u napredne tehnologije.

– Ova će inovacija pomoći da telekomunikacijski sektor i gospodarstvo postanu spremni za golem rast prometa koji očekujemo u budućnosti naglasila je Claudia Nemat, članica uprave DT-a.

Ivica Mudrinić, predsjednik uprave HT-a, ustvrdio da je TeraStream revolucija u komunikacijama i ključan za razvoj budućnosti ne samo u zdravstvu.

Komentara 1

OG
Oger
16:58 13.03.2013.

Super !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije