Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZILI SMO Renault je predstavio obnovljeni jednovolumen Scenic

Renault Scenic - redizajn u novim bojama

aut_scenic_tx.jpg
import
18.09.2006.
u 12:26

Renault je pokrenuo revoluciju predstavivši prije deset godina jednovolumensku izvedbu Meganea  Scenic. Skeptici su bili rezervirani prema kompaktnom jednovolumenu, koji je polučio izvanredne prodajne rezultate, te natjerao konkurente da i oni naprave svoga predstavnika. Prije tri godine tržištu je ponuđena druga generacija, a proteklog tjedna novinari su u okolici Pariza imali priliku upoznati obnovljenu izvedbu.

Scenic dolazi s pet sjedala, a tu je i nešto veći Grand Scenic koji može biti s pet ili, pak, sedam sjedala. Redizajnirana se izvedba prepoznaje po izmijenjenom prednjem braniku, iznad kojega su smještena redizajnirana svjetla. Stražnji se svjetlosni sklop može pohvaliti korištenjem LED tehnologije, a za obnovljeni model pripremljeni su i novi naplatci, te pneumatici. Scenic se može pohvaliti s pet novih boja karoserija, pa su sada postoje tri nove nijanse plave, te nove izvedbe sive i zelene boje.

U ponudi su i dalje četiri razine opreme, s time da je svaka od njih sada bogatija, te se može pohvaliti novim, kvalitetnijim i svježijim materijalima. Ne treba zaboraviti kako je Scenic otprije poznat po vrlo jednostavnoj ali brojnoj modularnosti sjedala i korisnih prostora za odlaganje sitnica, a tako je i u novim verzijama.

Scenic i Grand Scenic imaju bogatu paletu pogonskih agregata. Nude se četiri dizelske izvedbe opremljene common rail tehnologijom te četiri 16-ventilska benzinca. Obujam dizelskih modela ide od 1,5 preko 1,9 do dvije litre, a naslabiji 1,5 dCi nudi maksimalnu snagu 85 KS.

Sljedeći je u ponudi agregat istog obujma ali sa 105 konja maksimalne snage, nakon kojega slijedi 1,9 dCi od 130 KS, dok vrh ponude čini 2,0 dCi od 150 konja. Osnovni je benzinac 1,4 od 100 konja, zatim je tu 1,6 od 110 KS te dva dvolitraša. Slabiji razvija 135 konja, dok jači potpomognut turbo punjačem nudi 165 KS.

Dolazak u Hrvatsku najavljen je za prvi početak listopada, kada će biti poznate i točne cijene.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije