Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNA OBAVIJEST

Od danas Google briše brojne Gmail račune: nekima će nestati sav sadržaj s diska..

Gmail
Foto: Unsplash
1/2
01.12.2023.
u 08:20

Kako biste sačuvali svoj račun, jednostavno se prijavite na svoj Google račun ili bilo koju Googleovu uslugu barem jednom svake dvije godine. To može uključivati čitanje e-pošte, gledanje videa ili izvršavanje jedne pretrage, među ostalim aktivnostima.

Počevši od petka, 1. prosinca, Google će brisati sve stare i neaktivne Google račune, odnosno one koji nisu korišteni najmanje dvije godine. Ova nova politika, najavljena još u svibnju, ima za cilj smanjiti sigurnosne rizike. Naime, istraživanja pokazuju da stariji računi često koriste stare ili ponovno korištene lozinke i manje su podložni najnovijim sigurnosnim mjerama, poput provjere autentičnosti u dva koraka. To ih čini podložnima problemima kao što su krađa identiteta, hakiranje i primanje neželjene pošte.

Google je od kolovoza aktivno upozoravao korisnike na promjene. Korisnici koji najmanje dvije godine nisu koristili svoj Google račun, primili su niz upozorenja putem sigurnosnih e-poruka i obavijesti na svojim računima. Google je najavio da će prvo izbrisati račune koji su stvoreni, ali ih korisnici nikada nisu ponovno posjetili, objašnjava CNN.

Prema Googleovim novim pravilima, "ako Google račun nije korišten ili prijavljen najmanje dvije godine, račun i njegov sadržaj, uključujući sadržaj unutar Google Workspacea (Gmail, Dokumenti, Disk, Meet, Kalendar) i Google fotografije" mogu biti izbrisani. Međutim, nova se pravila odnose samo na osobne Google račune, što znači da ne utječu na školske ili poslovne račune. Osim toga, Google neće ukloniti račune koji su prenijeli YouTube videozapise ili imaju aktivne pretplate na aplikacije ili usluge vijesti, pokazuje nova politika tvrtke.

Kako biste sačuvali svoj račun, jednostavno se prijavite na svoj Google račun ili bilo koju Googleovu uslugu barem jednom svake dvije godine. To može uključivati čitanje e-pošte, gledanje videa ili izvršavanje jedne pretrage, među ostalim aktivnostima.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Iznenadne uplate s Googlea: Greškom im sjeo novac na račun, nekima je i ostao

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije