Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozili smo:

Nova limuzina je među najaerodinamičnijim autima

'Insignia03_nnn_aut_021013.j'
Foto: Opel
1/4
10.10.2013.
u 10:00

Dorađena Insignia već je u domaćim salonima, a unatoč tehnološkim poboljšanjima cijena joj je ostala jednaka kao kod prethodnika

Tri godine od predstavljanja, odnosno točno na polovici životnog vijeka, Opelov reprezentativni model Insignia osvježen je vizulano i tehnički. Zahvaljujući lukavim dizajnerskim promjenama - kao što je blago spuštanje i širenje prednje maske - Insignia je vizualno učinjena nižom i širom.

Dizajnerske promjene pogodovale su i aerodinamici pa Insignia ima najmanji otpor zraka u klasi i jedan od najnižih uopće u svijetu automobila. U interijeru su promjene također sveobuhvatne – nove se presvlake, a potpuno je promijenjena i kontroverzna središnja konzola. Umjesto previše premalih gumbiju, sada su tu 8-inčni touch screen zaslon i pojednostavljene komande klima-uređaja, također osjetljive na dodir. Novi \"touch pad\" sustav upravljanja infotainment sustavom nije previše praktičan no zato se audio sutavom može upravljati i pomoću touch screen zaslona, tipki na upravljaču ili glasovnih komandi.

Temeljite promjene ovjesa, koji sada ima poboljšane amortizere, opruge i prigušne blokove, donose osjetno ugodniju vožnju. Ne samo da je prelazak preko neravnina tiši, nego i komforniji, pa je uz izravniji upravljač dorađena Insignia osjetno uglađenija. A i sigurnija, jer u ponudi ima gomilu \"elektronskih čuvara\" koji će prema potrebi i samostalno zaustaviti automobil.

Na cestama i autocestama u okolici Frankfurta imali smo prilike isprobati i dvije posebne izvedbe Insignije, Country Tourer i OPC. I dok je potonjom užitak juriti čak 270 km/h njemačkom autocestom zahvaljujući 325 KS snažnom V6 turbomotoru ugodnog zvuka i moćnim Brembo kočnicama, Country Tourer je robusnija, povišenija verzija Sport Tourera s pogonom na sva četiri kotača. Obrubljena plastičnim zaštitama, izgleda izuzetno dobro te bi mogla privući novi profil kupaca Opelu.

>> Pogledajte kako Opel proizvodi novu Insigniju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije