Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZASLONI

Nema više pucanja stakla na mobitelima

lg
Foto: Reuters/PIXSELL
09.10.2013.
u 20:00

LG je najavio masovnu komercijalnu proizvodnju fleksibilnih zaslona za pametne telefone i tablete koje su neki mediji već prozvali “nesalomljivima”

Gotovo da nema korisnika mobilnog telefona kojem se barem jednom nije dogodilo da mu se ošteti ili pukne staklo na zaslonu mobitela. E pa sudeći prema najavama iz LG-a, tome je došao kraj. Ta južnokorejska tehnološka kompanija najavila je za idući mjesec masovnu komercijalnu proizvodnju fleksibilnih zaslona za pametne telefone i tablete koje su neki mediji već prozvali “nesalomljivima”.

Radi se o šest inčnim zaslonima izrađenim od posebne vrste plastike debele samo 0,44 mm koja zamjenjuje staklene površine i prilagodljiva je svakom mobilnom uređaju bez obzira na zakrivljenost. Stručnjaci iz LG-a istodobno su se suočili s problemom baterije koja također mora biti jednako tanka i fleksibilna, a taj su problem riješili na principu tankog savitljivog kabela, tako da je i baterija postala fleksibilna. LG će istu tehnologiju ponuditi i za uređaje većih dimenzija poput televizora i oglasnih zaslona.

>> Tehnologija osvaja tržište, mobitel je novi šalter banke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije