Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priprema za školu

Najbolji ruksaci za srednjoškolce i studente

Foto: Amazon
1/19
31.08.2023.
u 14:04

Iz obilja ponuđenih ruksaka za školu, fakultet i sportske aktivnosti probrali smo one koji se cijenom, praktičnošću, dizajnom i ocjenama korisnika nameću kao najbolji izbor. Gornju granicu stavili smo na 50 eura, no mnogi su već u kategoriji do 35 eura

Odličan ruksak – čvrst, trajan, prostran, praktičan i ugodan za nositi – ključna je stavka za svakog učenika i studenta. Osim što je nužno imati pouzdan ruksak u koji će stati sve knjige, bilježnice i sva školska oprema, sve potrebno tijekom zahtjevnog školskog dana, mladima je posebno bitno da i kroz taj predmet izraze svoj stil. Stoga smo se u ovoj potrazi za najboljim ruksakom za školu, odlazak na fakultet, ali i na sportske aktivnosti, okrenuli prema onima koji uz sve konkretne atribute imaju i dobar dizajn te potpis nekog od poznatih brandova. Da, može se po istoj, čak i nešto nižoj cijeni naći i više kvalitetnih ruksaka nerazvikanih proizvođača, no mladima u određenoj dobi važan je taj mali simbol, logo određene marke, pa ako ste u mogućnosti možda ćete svojim klincima tu malo popustiti… Tim više što smo utvrdili da se po cijeni istaknutoj i uz mnoge 'no name' kineske predmete mogu naći ruksaci poželjnih marki, hvaljeni u recenzijama mnogih internet trgovina. Gornju granicu stavili smo na 50 eura, što je iznos za koji se već puno toga može odabrati. Štoviše, mnogi od odabranih ruksaka ulaze već u kategoriju 'do 35 eura'. Gledali smo da su ruksaci dovoljno veliki da u njih stane sve potrebno, da imaju više pretinaca kako bi stvari bile dobro organizirane, da su pretinci zaštićeni konkretnim zatvaračem, a poželjan je i zaseban pretinac za bocu vode. Također, ključna je ergonomija, podstavljene i podesive naramenice. Birali smo ruksake vodonepropusnog materijala, kako bi izdržali i uhvati li školarca kiša na putu iz škole te kako bi ruksake bilo lakše čistiti. Dizajn je individualna kategorija, pa smo nastojali obuhvatiti po nešto za svačiji ukus, a većinom dugotrajnije boje i uzorke.

Nike Elemental Unisex u recenzijama kupaca dobio je velikom većinom odlične ocjene, prosječnih 4,6
Foto: Amazon

Nike Elemental Unisex ruksak nudi se u više boja, crnoj, sivoj, narančastoj, petrolej…, s izraženim logom i nazivom brenda. Našli smo ga na više mjesta po jednakoj cijeni, 34,38 eura, no neke web trgovine imaju besplatnu dostavu, druge pak ne pa na to pripazite kupujete li online. U recenzijama kupaca dobio je velikom većinom odlične ocjene (prosječnih 4,6). Ruksak je prikladnih dimenzija i za školu i za sportske aktivnosti – 47 cm je visok, 30 cm mjeri u dužinu te je 14 cm širok. Naramenice su podstavljene i podesive, s obje bočne strane pretinci su za boce. Ima više manjih pretinaca sa zatvaračem. S obzirom da je od poliestera, izdržat će i pokoju kap kiše.
Drugi ruksak istog proizvođača iz serije je Nike Heritage Athletic Dept. I stoji 32,52 eura. Od poliestera je, crne boje, dimenzija 47 x 29 x 15 cm. Uz glavni pretinac ima još prednji džep sa zatvaračem, manji bočni pretinac sa zatvaračem s jedne strane i pretinac za bocu s druge.

Converse All Star uz glavni pretinac ima i onaj za prijenosno računalo
Foto: Amazon

Converse All Star ruksak također ima podstavljene podesive naramenice, dimenzijama je za nijansu manji (42 x 27 x 13 cm), a toliko mu je niža i cijena, koja iznosi 29,86 eura. Poliester će i ovdje odbiti vodu. Ruksak uz glavni pretinac ima i onaj za prijenosno računalo, kao i prednji džep sa zatvaračem.

Adidasov je ruksak dimenzija 42 x 35 x 16 cm, crni s bijelim logom marke, ima podstavljene i podesive naramenice. Prednji džep je, kao i glavni pretinac, osiguran zatvaračem. S obje strane uočavamo pretince za boce. U unutrašnjosti ruksaka također ima manjih pretinaca, ali ne zatvaraju se zasebno. Cijena je 27,74 eura.

Adidas Rainbow ruksak na Amazonu ima ocjenu visokih 4,8, što je najviša ocjena koju smo našli među pretraženim ruksacima
Foto: Amazon

Adidas Rainbow ruksak na Amazonu ima ocjenu visokih 4,8, što je najviša ocjena koju smo našli među pretraženim ruksacima za školu, studij i sportske aktivnosti. Ima reciklirane dijelove i doživotnu garanciju. Dva bočna pretinca primaju boce do 900 ml. U glavnom pretincu izdvojeni je odjeljak za laptop, a zatvaračem su osigurana i oba prednja džepa. Prostora ima puno. Ruksak je dimenzija 48 x 35 x 23 cm. Naramenice su mu podstavljene i podesive. Ovaj je ruksak i najskuplji od odabranih te stoji 43,47 eura.

Levisov ruksak ima zatvaračima zaštićen glavni pretinac, kao i prednji džep, a ima i zaseban prostor za laptop te bočni džep za bocu
Foto: Amazon

Levis Basic ruksak od poliestera, crne boje s decentnim logom marke, visok je 45 cm, dug 30 i širok 12 cm. Podesivih je i podstavljenih naramenica. Uz glavni pretinac, pod zatvaračem je i prednji džep. Mrežasti bočni džep spreman je prihvatiti bocu za vodu. Cijena mu je 34,38 eura.
Iste marke, ali kockastiji i širi (43 x 30 x 15 cm) ruksak je s većim izborom boja (birati se može i bež, sivi i modri). Klasičnijeg je dizajna, čini nam se praktičniji od prvog Levisova ruksaka, također podstavljenih i prilagodljivih naramenica. Glavni pretinac i prednji džep su pod zatvaračima, unutra ima i pregradu, bočno prostor za bocu.

Puma Uni Buzz na Amazonu stoji 29,92 eura ako je crn, 34,99 eura u sivoj boji, no valja računati i na 11,33 eura za dostavu. Ruksak je dobio dobre ocjene (4,6 od 5), korisnici ga hvale zbog praktičnosti i trajnosti, dimenzija je 43 x 31,5 x 13,5 cm. Od poliestera je, vodootporan, prilagodljivih i podstavljenih naramenica. Ima zaseban odjeljak za laptop, kao i manji vanjski džep sa zatvaračem te dva bočna mrežasta za boce.

Puma Unisex Academy ruksak korisnici hvale upravo u školskoj namjeni. Ističu njegovu prostranost i izdržljivost
Foto: Amazon


Puma Unisex Academy ruksak stoji 30,90 eura, uz 11,33 eura za dostavu. Na Amazonu i ovaj ruksak ima dobre ocjene (4,5), hvale njegovu prostranost i izdržljivost upravo u školskoj namjeni. Glavni odjeljak (podijeljen na dva dijela) i prednji džep su pod zatvaračima, s obje strane su mrežasti pretinci za boce. Naramenice su prilagodljive i podstavljene.
Vans Unisex Alumni ruksak stoji 40,10 eura, uz 3,95 eura za dostavu. Zanimljivog je dizajna, s crno-bijelom kockicama djeluje poput šahovske ploče s crvenim logom. Dimenzija je 46 x 31 x 19 cm, odnosno zapremine je 22 litre. Dva mrežasta bočna pretinca tu su za boce. Glavni odjeljak je pod zatvaračem, kao i prednji džep. U glavnom pretincu odvojeni je prostor za laptop. Naramenice su podstavljene i podesive.

Foto: Amazon

Kockasti dizajn ima i ruksak Vans Unisex Ranged 2 Prints, malo većih dimenzija (49,5 x 32 x 15 cm). Kapaciteta je 28 litara. Uz glavni odjeljak, u kojem je zaseban prostor za laptop, ima i dva prednja pretinca, sve pod zatvaračima. Naramenice su podstavljene i podesive, nedostaje nam zaseban  prostor za bocu. Stoji 32,99 eura. Ima i jednobojnih izvedbi i to u više boja. Ovisno o boji, ti ruksaci stoje od 41 do 44 eura.

Kineski SZLX nudi lagani ruksak podesivih i prilagodljivih naramenica. Birati se može u više boja, a oduševljava brojem, veličinom i razmještajem pretinaca sa zatvaračima
Foto: Amazon


Ako pak ne želite neku od razvikanih marki, već za, recimo 27,99 eura (plus 11,73 eura za dostavu) radije birate veću praktičnost vodonepropusnog ruksaka dimenzija 41 x 27 x 13 cm, preko Amazona posegnite u kineski SZLX Store. Lagani ruksak ergonomskih značajki, podesivih i prilagodljivih naramenica, birati se može u više boja, a oduševljava brojem, veličinom i razmještajem pretinaca sa zatvaračima. Ima ih i s prednje (dva pretinca) i sa stražnje strane, unutar glavnog odjeljka izdvojeni je prostor za laptop, dva su bočna pretinca za boce, odnosno za sklopivi kišobran. Kupci su mu dali ocjenu 4,4 od 5 - dobro izgleda, prostora u njemu ima dosta i dobro je organiziran, a sam ruksak ugodan je, kažu, za nošenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije