Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Mobitel u tijelu fotoaparata

Lenovo Vibe Shot
Foto: PR FOTO
1/2
PR
Autor
PR članak
16.10.2015.
u 14:56

Lenovo Vibe Shot je elegantan, vitak smartphone s izuzetno snažnom kamerom kojom konkurira „pravim" digitalnim fotoaparatima

Za razliku od nekih starijih pokušaja da se napravi smartphone koji će kvalitetom slika konkurirati samostalnim fotoaparatima, Lenovo Vibe Shot nije glomazna „zvjerka“ s golemim objektivom koji strši iz krupnog i teškog tijela: podsjeća jedino na one najtanje digitalne fotoaparate, ali je vitkiji (7,6 mm) i laganiji od njih (145 grama). Sprijeda izgleda kao standardni moderni smartphone s 5“ Full HD ekranom (izuzetno oštrim i živopisnim, što također olakšava snimanje dobrih fotografija) a straga je sve podređeno kameri. Njen je objektiv smješten u aluminijski okvir zajedno s trostrukom LED bljeskalicom (koja osigurava prirodnije osvjetljenje mračnih scena) i infracrvenim senzorom koji dvostruko brže izoštrava od standardnog autofokusa.

16-megapikselna kamera ima još nekoliko zanimljivih poboljšanja koji nisu neobični na fotoaparatima, a ne ih susrećemo na mobitelima: najznačajnija među njima je optička stabilizacija slike – ključna za slikanje u nesavršenom svjetlu, čemu pomaže i poseban senzor koji mjeri okolno osvjetljenje i prilagođava mu postavke fotografiranja. Iskusni fotografi mogu se poslužiti ručnim postavkama: one postaju dostupne pritiskom na tipku koja prebacuje iz auto u manual način snimanja. Naravno, tu je i tipka za „okidanje“ koja, kao i tipke na „pravim“ fotoaparatima, ima dva položaja: kada se kratko pritisne, aktivira se autofokus.

Kamera snima Full HD video, a nisu zaboravljeni ni ljubitelji selfieja: njima je namijenjena prednja kamera (8 megapiksela) koja može snimati panoramske selfieje (filmskog formata 16:9, u kojem snima i stražnja kamera).

I ostale, ne-fotogenične mogućnosti su na visokoj razini. Vibe Shot pogoni četverojezgreni, 64-bitni Snapdragon procesor sa čak 3 GB RAM-a i 32 GB ugrađene memorije, koja se može proširiti microSD karticama. Kao i svi mobiteli Lenova, i ovaj prima dvije SIM kartice, a zanimljivo je da Gorilla Glass 3 ne pokriva samo prednji ekran, nego i stražnju stranu, ispod aluminijskog okvira: stoga cijeli mobitel djeluje čvrsto i neuništivo, premda je vitak i lagan.

Više informacija: www.mikronis.hr i www.lenovostore.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?