Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problem s lancem opskrbe

Lom za autoindustriju: Zbog rata zatvaraju tvornice, opet rastu cijene sirovina

09.03.2022.
u 12:30

Hrvatski AD Plastik koji u Rusiji ima dvije tvornice sa 700 radnika zasad nema značajnijih problema no spremni su na različite scenarije. Autoindustrija još uvijek pati zbog nestašice poluvodiča, a zadesio ih je novi problem. Zbog rata u Ukrajini došlo je do problema s lancem opskrbe i nabavkom određenih komponenti, prvenstveno kablova koji se proizvode u nekoliko tvornica u Ukrajini, pa su neki njemački proizvođači već privremeno zaustavili svoje pogone ili im tvornice rade skraćeno.

Komentara 10

ST
stefj
13:09 09.03.2022.

Sve samo izgovori za poskupljenja... No, EU će tu najviše nastradati. Ništa se nije isplatilo proizvoditi u EU (radi zelenih i socijale), pa se sada plaća 10 puta viša cijena. Tako i treba kada je glavna preokupacija bila koliko rodnih identiteta stane na glavicu pribadače, umjesto kako nešto osmisliti, proizvesti, kako osigurati resurse, prvenstveno energente... Njemačka sada ponovo pogoni termoelektrane na ugljen, uskoro se opet otvaraju rudnici ugljena koji su se na silu zatvarali. Toliko o zelenom...

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
13:56 09.03.2022.

Nije Njemačka 'smanjila' proizvodnju nego je auto industrija propala. Trenutno se samo prazne skladišta za izradu proizvoda koji idu u Kinu, kad se potroši skladište svi zatvaraju. I nisu samo kablovi iz Ukrajine nego i čelik, petrokemijski proizvodi i rijetki metali iz Rusije.

DU
Deleted user
13:29 09.03.2022.

Kakava precijenjena smeća proizvide i bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?