Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTUN LUCIĆ

Kriptovalute postaju sve važniji dio gaming industrije

Zagreb: Održana "BIG konferencije" posvećena gamingu
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/11
23.02.2023.
u 10:22

Trend "igraj da zaradiš" pokazuje da gaming i kriptovalute idu ruku pod ruku. U Hrvatskoj postoje igrači koji bez problema mogu zaraditi punu plaću igrajući dnevno puno radno vrijeme

Igrajući se, u posljednje vrijeme mogu se mogu zaraditi i – kriptovalute. – Kriptovalute postaju sve važniji dio gejming industrije. I umirovljenici, recimo, mogu u aplikacijama zaraditi tokene svakodnevnim aktivnostima. U nekoj zato što su prehodali određen broj kilometara ili vozili bicikl, kuhali ili ocjenjivali knjige. Ili se igrali. Na početku, kada je ta priča krenula, netko tko je marljivo hodao i ispunjavao zadatke koje je aplikacija postavljala, mogao je mjesečno zaraditi 50 ili 250 dolara – govori Antun Lucić (35), šef prodaje zagrebačke tvrtke Electrocoin.

Zagreb: Održana "BIG konferencije" posvećena gamingu
1/11

– Gaming i kriptovalute idu ruku pod ruku. Posljednjih desetak mjeseci postaje trend “igraj da zaradiš”. Kako to funkcionira? Uzmimo primjer da igrate igricu u kojoj ste vitez i branite svoj dvorac. Obranili ste ga, a za taj novac dobili neki token u igri. Njime se može kupiti jedinstven mač, koji se u pravom svijetu može prodati drugom igraču, koji to nije uspio, za recimo tisuću dolara. Primjera je unedogled. Usto, može se tokenima zarađenim u igrama kupiti neku drugu igru, dopunjavati je, unaprjeđivati. Ili na kraju te tokene pretvoriti u – novac. Koliko je kriptonovčanika u našoj zemlji?

BUSINESS IN GAMING CONFERENCE u organizaciji GameHub TV-a uz ekskluzivno medijsko pokroviteljstvo Večernjeg lista mogla se pratiti i putem live streama u našoj Premium rubrici. Pogledajte video.

– Uskoro će ih biti i stotinu tisuća. Danas se na tri tisuće lokacija može platiti kriptom. Pa čak i u pošti, gdje se mogu mijenjati kune u eure, može se promijeniti i kripto. Naš PayCek, elektronički platni servis za procesiranje uplata u kriptovalutama, može se koristiti i u Konzumu, i na Tifonu, može se njime kupiti kruh, novine, gorivo... Vratimo se na zaradu u samom igranju videoigrica, može li se tu skupiti dovoljno za život? – Postoje igrači u našoj zemlji koji bez problema mogu zaraditi punu plaću igrajući dnevno puno radno vrijeme.

>> VIDEO: Mama koja ne razlikuje svoje blizanke osmislila super trik: 'Ovo funkcionira odlično'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije