Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IFA SAJAM

Još moćnija kamera Sonyjeva aduta Z5

sony Z5
Foto: DPA/PIXSELL
03.09.2015.
u 09:34

Sony je uoči 55. izdanja sajma potrošačke elektronike IFA u Berlinu predstavio svoj novi vodeći smartphone Z5

Sony je uoči 55. izdanja sajma potrošačke elektronike IFA u Berlinu predstavio svoj novi vodeći smartphone Z5.

Uz poboljšanja performansi i već postojećih odličnih rješenja na prethodnim modelima, Sony je dodao i neke zanimljive mogućnosti.

Na predstavljanju se Sonyjev glavni direktor Kazuo Hirai pohvalio najbržim autofokusom na svijetu – svega 0,03 sekunde potrebno je kameri Z5 da fokusira kadar za fotografiranje.

No, sada je dodan i dosad neviđena mogućnost peterostrukog zooma, bez gubljenja kvalitete fotografije. Sony tvrdi da je tome tako čak i u uvjetima slabog svjetla. Fotografiranje u takvim uvjetima je uvijek zahtjevno, čak i za SLR fotoaparate pa će biti zanimljivo testirati 5,5-inčni Z5 u takvim uvjetima.

Napravljena su poboljšanja na kvaliteti videa te uveden novi stabilizacijski sustav kako bi se izbjegla trešnja slike. A sada ima 4K video kvalitetu. Sony je uvijek imao kvalitetne leće. I videa manje rezolucije bi sada trebala biti poboljšanja zahvaljujući integriranom softveru. Poboljšano je i snimanje audioklipova.

Dodana je mogućnost otključavanja uređaja preko otiska prstiju, ali sada na čitaču na rubu kućišta. Poboljšana je i dugotrajnost baterije.

>> Novi gadgeti na hrvatskom tržištu i oni koji će tek biti predstavljeni

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije