Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ICT Supergirls

ICT sektor rezerviran je jednako za muškarce i žene

ICT Supergirls
Foto: Promo
1/5
27.04.2018.
u 13:52

ICT Supergirls 2018 se održao 25. travnja od 12 do 18 sati u Tehnološkom parku u Zagrebu

IT tvrtka Lemax je već 4. godinu zaredom organizirala event ICT Supergirls, koji je dio svjetske inicijative Girls in ICT Day, kojoj je cilj jačanje i poticanje djevojaka i žena da prepoznaju brojne mogućnosti u području informacijsko – komunikacijske tehnologije.

ICT Supergirls 2018 se održao 25. travnja od 12 do 18 sati u Tehnološkom parku u Zagrebu, a sudjelovanje je bilo u potpunosti besplatno te je na njemu sudjelovalo preko 150 sudionica.

„Željeli smo dokazati ženama da je ICT sektor rezerviran jednako za muškarce i žene te da u ovom području svi mogu biti uspješni, bez obzira na stečeno obrazovanje. Također smo željeli poslati poruku ohrabrenja svim ženama da je uspjeh moguć ako vjeruješ u sebe. Upravo je zbog toga važno okružiti se pozitivnim uzorima – drugim uspješnim ženama od kojih možemo puno naučiti i koje će nas bodriti na tom putu. Zato je moto ovog eventa You can do IT.“ – rekla je Nataša Kapov Kostovski, idejna začetnica i koorganizatorica ove inicijative.

You can do IT ujedno je i ime mentorskog programa kojeg su pokrenule uspješne žene iz tvrtke Lemax kako bi pomogle drugim ženama da se bolje upoznaju s mogućnostima i izazovima poslovnog svijeta, a posebice sa zanimanjima unutar IT industrije, te da pritom saznaju potrebne informacije i prošire svoje vidike. U njega se mogu uključiti žene svih dobnih skupina, pa ne čudi što su sudionice eventa iskazale velik interes za prijavu.

Foto: Promo

U prvom dijelu eventa, svoje su priče podijelile 4 uspješne žene iz IT tvrtke Lemax: Danijela Poštić, Ana Vuković, Gorana Lambaša koje su promijenile svoje struke i pronašle se u IT industriji te Gordana Seničić Hanžek koja je sudionicama svojim primjerom pokazala da je IT više od programiranja jer iako je završila FER, radi kao konzultant na projektima implementacije softvera.

„Ovaj event je bio pun pogodak! Čula sam puno inspirativnih priča uspješnih žena koje će mi zasigurno pomoći u budućnosti.“ – poručila je jedna od 150 sudionica koje su posjetile event. Među posjetiteljicama svoje mjesto pronašle su brojne studentice raznih smjerova obrazovanja, ali i djevojke srednjoškolske dobi, kao i brojne poslovne žene u potrazi za inspiracijom ili promjenama u karijeri.

Predavačice - Đurđica Orepić, Ana Vuković, Danijela Poštić, Gordana Seničić Hanžek, Gorana Lambaša, Nataša Kapov Kostovski (organizator) i Maja Blumenšajn

Foto: Promo

U drugom dijelu eventa prezentacije su održale 4 uspješne poduzetnice i motivacijske govornice koje su kroz osvrt na uspone i padove kroz svoj karijerni put sudionicama poručile kako je sve moguće uz vjeru u sebe, ali i naporan rad.

Kata Barišić, direktorica web shopa PokloniMe te osnivačica Zagreb Time Travel aplikacije koja je osvojila niz nagrada na startup natjecanjima, otkrila je neke od tajni svog poslovnog uspjeha: „Novac nije dobra motivacija, bitno je da volite to što radite.“ Također je poručila kako je važno okružiti se pozitivnim ljudima od kojih možete puno naučiti te da se neuspjeha ne treba bojati već ga prihvatiti kao sastavni dio uspjeha jer „sreća je izvan zone komfora“.

Prezentaciju je održala i Ivana Matić, osnivačica i CEO Women in Adria, online portala koji već 6 godina uspješno okuplja žene u biznisu. Matić se osvrnula na balans između poslovnog i privatnog života te je poručila: „Riječ balans treba izbaciti. Jer ako radite ono što volite, nema balansa. Ali nema ni granica.“

I Barišić i Matić postale su poduzetnice u trenutku kada su ostale bez posla te bi se moglo reći kako im je otkaz objema bio poticaj i najbolja stvar koja im se dogodila za karijeru.

Foto: Promo

Svoju inspirativnu priču o pomicanju osobnih granica podijelila je i Đurđica Orepić, privatna poduzetnica koja je u svojim pedesetima krenula trenirati te je čak 5 puta svladala najtežu utrku na svijetu, Ironman triatlon dugu 226 km. Njena poruka je da u životu samo treba biti uporan te da stvari ne treba preozbiljno doživljavati, jer „kad god te nešto strefi, ima nečeg dobrog u tome.“

Prezentaciju je održala i Maja Blumenšajn, voditeljica odjela Digitalnog marketinga na Novoj TV. „Dugo sam vremena živjela u uvjerenju da je hrabrost nedostatak straha. Međutim, nije tako. Strah je ustvari znak poštovanja prema ljudima i prema procesu kojem se izlažete.“ – poručila je Blumenšajn.

Publiku su na kraju svojim stand up nastupom zabavljali hrvatski stand up komičari Marina Orsag i Goran Vinčić iz Studija Smijeha, a cijelo događanje bilo je popraćeno brojnim sponzorskim nagradama i druženjem. Prilika za networking bilo je tijekom cijelog eventa, pa su se tako žene imale priliku upoznati, razmijeniti kontakte i korisne informacije kao i poslovne savjete, a neke su pronašle i svoje buduće poslovne partnere.

Izjava jedne sudionice odlično sumira atmosferu i vrijednost ovog eventa: “Bilo je jako dirljivo, motivirajuće i inspirativno! Baš ono što sam trebala - dokaz da je SVE moguće.”

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije