Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMIRJE

Facebook se ispričao Pakistanu zbog "Dana crtanja Muhameda"

pakistan fejs
AFP
31.05.2010.
u 13:46

Tisuće mladih Pakistanaca i muslimanskih vjernika pokrenulo je svoje kampanje na internetu, pozivajući na "sveti rat" protiv onih koji objavljuju ovakve sadržaje.

Visoki sud u pakistanskom gradu Lahoreu ukinuo je zabranu Facebooka nakon što su s te društvene mreže skinuti sadržaji kojima se vređaju muslimanska vjerska osjećanja i prorok Muhamed, javio je AP.

Kako je izjavio tajnik pakistanskog ministarstva za tehnologije, odgovorni s Facebooka su obećali pakistanskoj vladi da se "takvo što više neće događati u budućnosti".

Zabrana i blokada Facebooka u Pakistanu je uslijedila nakon što je jedan korisnik pokrenuo stranicu pod nazivom "Dan crtanja Muhameda" i pozvao ljude da 20. svibnja pošalju karikature na temu muslimanskog proroka.

Natječaj je izazvao prosvjede u ovoj konzervativnoj muslimanskoj zemlji. Ovaj poziv je bio i izravno kršenje Islama koji striktno zabranjuje prikazivanje proroka Muhameda na slikama i smatra to bogohuljenjem. Na Facebooku je, također, bila postavljena epizoda američke TV-serije "South park", početkom ove godine, u kojoj je prorok Muhamed bio "maskiran" kao medvjed.

U Pakistanu je uslijedio prosvjed, a tisuće mladih Pakistanaca i muslimanskih vjernika pokrenulo je svoje kampanje na internetu, pozivajući na "sveti rat" protiv onih koji objavljuju ovakve sadržaje.

Komentara 2

DM
dr_max
15:17 31.05.2010.

Kod nas se nesmije postavljati bombe, zabranjivat zenama da se skoluju, ugovarati brakove i prodavati zene, ubijati neistomisljenike i jos puno drugih stvari koje oni smatraju normalnima! Pa onda i mi smatramo normalnima karikature i South Park, ili???

Avatar arcanius
arcanius
14:13 31.05.2010.

što je to u ljudima da rade ono što se ne smije?.... ili ono što smeta druge?.... i opet će ljudi drugih religija gledati Muslimane kao konzervativce.... a zakaj onda ne krše Biblijske zapovijedi Muslimani?.... kako to da oni poštuju kršćansku religiju, a kršćani njihovu ne?..... i zašto ih kršćani uvijek smatraju zatucanima i zaostalima?.... doista čudno.... jako čudno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije