Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELEKTRIČNI AUTOMOBIL

Rimac ostvario odličan rezultat na Pikes Peaku

Rimac auto
facebook.com/RimacAutomobili
29.06.2015.
u 15:57

Zanimljivo da su se Millen i Tajima natjecali u električnim automobilima čime su pokazali dominaciju nad "benzincima".

Japanac Nobuhiro Tajima u automobilu Tajima Rimac E-Runner Concept_One čiji je pogon izradila tvrtka Mate Rimca osvojio je drugo mjesto na utrci Pikes Peak International Hill Climb u Coloradu.

Tajima je ostavio vrijeme od 9:32:401 čime je nadmašio svoj prošlogodišnji rekord za 11.5 sekundi. Prvi je bio Rhys Millen.

Zanimljivo da su se Millen i Tajima natjecali u električnim automobilima čime su pokazali dominaciju nad "benzincima".

>> Loš nastup na VN Austrije neće utjecati na odluku o Kimijevoj budućnosti

Komentara 4

GR
gregory
13:49 30.06.2015.

Ovo bi trebala biti vijest dana, bravo za Rimca!

MP
miris_problema
16:18 29.06.2015.

Rimac je proizveo pogon. Sve ostalo je napravio Tajima. Inace, vrijeme je katastrofa. Millen je rekao da je ostao bez jednog pogona pred kraj utrke, a Tajima je navodno ostao bez kocnica. Katastrofa da nisu isli ispod 9min, jer su imali nemjerljivo vise snage i nisu imali problem nadmorske visine na snagu motora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije