Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još je u komi

Bianchijev otac gubi nadu u Julesov oporavak

Jules Bianchi
Foto: James Moy/Press Association/PIXSELL
16.07.2015.
u 07:00

Jules se devet mjeseci nakon nesreće sa Suzuke još uvijek nalazi u komi

Philippe Bianchi, otac bivšeg Marussijina vozača Julesa koji je teško stradao na prošlogodišnjoj VN Japana, polako počinje gubiti nadu u oporavak svoga sina, piše GP1.

Jules se devet mjeseci nakon nesreće sa Suzuke još uvijek nalazi u komi. Njegova obitelj mnogo vremena provodi u bolnici u Nici, a Philippe je u intervjuu za France Info rekao da gubi optimizam i vjeru u oporavak:

“Ovo je nepodnošljivo, mučenje svaki dan. Ponekad mislimo da smo ludi jer je za mene ovo sigurno puno strašnije nego da je umro.”

Za oporavak od ozljede poput one koju je pretrpio Bianchi, potreban je značajan napredak unutar prvih šest mjeseci, a to se Julesu nažalost nije dogodilo. Iako priznaje da je njegov sin mogao stisnuti ruku ljudima koji stoje pored njega, njegov otac nije siguran je li to bila svjesna reakcija ili samo refleks.

“Vrijeme prolazi, a ja sam sada manje optimističan nego što sam možda bio dva ili tri mjeseca nakon nesreće, kada smo se mogli nadati da će ishod biti bolji. U određenom trenutku trebate biti čvrsto prizemljeni i shvatiti koliko je situacija ozbiljna.”

Philippe tvrdi da izlazak iz kome ima i svoje loše strane:

“Ako za posljedicu bude imao invaliditet u velikoj mjeri, prilično smo sigurni da to uopće nije ono što bi on želio. Razgovarali smo o tome. Rekao nam je da bi mu u slučaju nesreće poput one koju je pretrpio Michael Schumacher, kada više ne bi mogao voziti, bilo veoma teško to prihvatiti. Jer to je bio njegov život.”

>>Bianchi diše uz pomoć respiratora, pojavila se snimka nesreće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije