Naslovnica Auti

Životni vijek novih, neiskorištenih guma za putničke automobile i dostavna vozila

28. listopada 2014. u 13:32 3072 prikaza
Continental
Foto: PR FOTO

U posljednje vrijeme puno se govori o starosti guma. Mišljenja stručne javnosti, publicističke, ali i opće javnosti često se razlikuju. Mi smatramo neophodnim o tom pitanju obznaniti mišljenje tvrtke Continental AG.

Starenje guma je odraz kemijskih i fizikalnih procesa. U svakom slučaju, ako se gume pravilno pohranjuju, one kroz te procese prolaze veoma polako. Continental AG preporuča da pohranu guma osiguraju profesionalci ili da se one čuvaju u adekvatnom okruženju.

Ukoliko se one čuvaju u preporučenim uvjetima (na hladnom, suhom mjestu, bez pristupa direktnog svjetla, kemikalija ili izvora ozona), gume će zadržati svoja originalna, dobro izbalansirana svojstva tijekom svog dugog životnog vijeka.

Na bočnoj stijenci gume, iza oznake “DOT” otisnuti su tjedan i godina proizvodnje. Continental AG potvrđuje da se dobro pohranjene i nekorištene gume proizvodnje grupe Continental, mogu prodavati kao nove čak do pet godina njihove starosti.

Jamstveni period počinje teći kupovinom gume. Continental AG potvrđuje da se gume za putničke automobile proizvodnje grupe Continental, mogu koristiti sve do 10 godina njihove starosti, pod uvjetom da su zadovoljeni svi preporučeni uvjeti pohranjivanja.

Za više informacija posjetite: www.continental.com.hr

VIP izdvaja za Vas