Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVI SE

Vozi Eko 2020. nam se približava, prijavi se na natjecanje za najboljeg ekovozača

Vozi Eko
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
03.06.2020.
u 14:35

Prijavi se na vozački izazov Vozi Eko 2020. i budi dio projekta koji podržava sigurnu i ekološku vožnju.

Večernjakov projekt 'Vozi eko' pokrenut je 2016. godine, a ove godine doživljava svoje peto izdanje. Kao i svake godine, osim važnosti ekološke vožnje stavljen je naglasak i na važnost sigurnosti u prometu. A kakvo je vaše znanje prometnih propisa? I kakav ste eko vozač? Ispunite kviz i prijavite se na natjecanje za Najboljeg ekovozača i osvojite nagrade!

Cilj projekta je podržati i promovirati eko i sigurno vožnju među svim sudionicima u prometu, a naglasak je stavljen na važnost sigurnosti pješaka na cesti tijekom cijele godine, sudionike u prometu tijekom turističkih sezona i važnost sigurne vožnje motociklista te ponašanje ostalih sudionika u prometu u interakciji s motociklistima i biciklistima. Svi koji žele sudjelovati u natjecanju sigurne i eko vožnje mogu se prijaviti putem kviza u kojem testiramo znanje o prometu i brzinu kojom će čitatelji riješiti kviz.

Obavijestit ćemo čitatelje koji su najbrže i najtočnije riješili kviz i osvojili mogućnost natjecanja. U finalnom natjecanju 29.8. ispred Westgate shopping centra najspretniji vozači moći će osvojiti vrijedne nagrade. Od kandidata će se zahtijevati spretnost u upravljanju vozilom, ali morati će i obratiti pažnju na prometne propise i sigurnost kako ne bi bili kažnjeni kaznenim bodovima što će u konačnici odlučivati o pobjedniku.

Stručni tim će mjeriti vrijeme trajanja vožnje i paziti na prometna pravila i skupljanje kaznenih bodova, a oni koji će zadanu trasu prijeći najbrže uz najmanje skupljenih kaznenih bodova, uz poštivanje pravila, dobit će nagrade. Ovim projektom nastojimo povećati sigurnost u vožnji, smanjiti negativne utjecaje na okoliš, povećati društvenu odgovornost u prometu te smanjiti potrošnju goriva.

Stoga, prijavite se na kviz, dođite na Westgate parking i pokažite da ste najbolji Eko vozač. Pratite daljnje obavijesti jer subota 29.8. neće biti rezervirana samo za vozače, čekaju vas brojna druga iznenađenja!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije