Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EuroNCAP

Volvo V40 najsigurniji, Jeep Compass i Renault Trafic najlošiji

volvo v40 (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
30.01.2013.
u 10:00

Renault Clio najbolji je gradski model, jednovolumeni Fiat 500 L i Ford B-Max, SUV-ovi Ford Kuga i Hyundai Santa Fe, a obiteljski BMW Serija 3

Europski program ocjenjivanja novih automobila (EuroNCAP) lani je testirao 36 novih automobila koji su stigli na europsko tržište. Sada su objavili koji su pobjednici po kategorijama te posebno izdvojili najbolji mali obiteljski automobil Volvo V40, koji je osvojio najveći ukupni broj bodova od svih testiranih automobila na Euro NCAP-u u povijesti. Zasigurno mu je u tome pomogao i zračni jastuk za pješake, koji je upravo na tom modelu imao premijeru.

Pobjednici po kategorijama posebno su se istaknuli u zaštiti odraslih putnika, zaštiti djece, sigurnosti pješaka te prema opremljenosti sustavima pomoći vozaču. Među gradskim automobilima najbolji je Renault Clio, nagradu za najbolji mali jednovolumen podijelili su Ford B-Max i Fiat 500L, a najbolji kompaktni SUV je Ford Kuga. Najsigurniji veliki SUV je Hyundai Santa Fe, a veliki obiteljski automobil BMW Serija 3. Prvi put je EuroNCAP testirao kombi vozila, a najboljim se pokazao Ford Transit, koji je jedini dobio pet zvjezdica za sigurnost.

Od 36 vozila, 26 ih je dobilo maksimalnih 5 zvjezdica, jedan je dobio 4 zvijezdice, 8 ih je dobilo tri zvjezdice. Najlošiji su na sigurnosnom testu bili Jeep Compass i Renault Trafic, koji su dobili po dvije zvijezdice.

>> Volvo V40 - najsigurniji i najelegantniji kompaktni auto

Komentara 3

GL
globalsolutions
21:12 30.01.2013.

svi su jako interesantni, osim Kuge, zbilja je kuga...

EL
elv
13:42 31.01.2013.

Volvo je jedan od najljepsih novih automobila a sad i sluzbeno najsigurniji..Bravo VOLVO! Samo kod nas u 'rvackoj je Golf jos uvijek pojam za klasu...hahahaha

N1
Nešo.15
19:10 31.01.2013.

Ma nemoj! Jeep Compass nije najlošiji. Jeep ima najbolje terence: Jeep Wrangler, Jeep Wrangler Unlimited Rubicon, Jeep Compass, Jeep Grand Cherokee, ..., nisu puno lošiji, nego najbolji Land Rover, Fiat Campagnola, Iveco Massif, Dodge Nitro. Nemožeš pričati da Jeep nema kvalitetne terence.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije